lørdag, februar 24, 2007

Indehygge...

Tak for jeres søde hilsner. I skal da være så hjerteligt velkomne!! Der er dog sket et nævneværdigt indhug både i brød og kanelsnegle, da familien var samlet igen. Camilla er stadig en pjevse-mus. Næsten feberfri til morgen, men det holdt desværre ikke ret længe....

Vejret her er ikke videre festligt. Hele haven er glaseret og vejene er ej farbare - de ligner en skøjtebane. Vi vil ikke forsøge os, når der ikke ligefrem er ting der ikke kan vente. Michael og Alexander har begivet sig afsted mod den lokale Brugs i håb om, at de kan hjembringe de fornødenheder der lige magler. Eftermiddagen skal helt sikkert bruges indendørs med resten af bagværket fra i går og en kop varm kakao. Det er ikke vejr til andet. Samtidig kan jeg så sidde og skumle lidt over strikkeriet...

Wicked har fået en del opmærksomhed, men øv, øv og atter øv... den bliver alt for stor. Surt, men strikkefastheden passer, så hvad der lige er gået galt ved jeg ikke. Jeg tror nu alligevel jeg strikker den færdig, men uden lomme og indtagninger i siden. Der er ingen grund til at gøre det vilde ud af den, når det sikkert bare bliver en udenpå-ting til kolde dage. Jeg vil hellere forsøge mig i noget andet garn og en mindre størrelse.
Lige nu vinder jeg op på livet løs. Jeg vil prøve at lave en strikkeprøve i 123Luna-wool og se om det på nogen måde kommer i nærheden af strikkefastheden. Jeg er frisk på at lave en OM'er, der forhåbenlig bliver mere vellykket. Farven er i hvert fald lige i skabet - den er bare skøn!

Etiketter: ,

fredag, februar 23, 2007

Duften...

...af nybagt brød og kanelsnegle hænger i hele hytten. Er der nogen der vil dele med mig....?
Ikke-nikke-nej.....
Gemalen er hos løbsplanlægger og arrangører til løbet på søndag - der skal lige være styr på det hele. Hvor festligt er det at løbe orienteringsløb, når alt er snedækket og man ikke kan... ja, orientere sig? Jeg kan ikke få øje på fornøjelsen, men jeg håber da, at der kommer nogen, når nu de har gjort så meget ud af forberedelserne.
Alexander er hos en kammerat og lege og Camilla....ja, hun har lagt sig igen. Feberen er ved at runde de 40 nok engang. Hun forstår det ikke og jeg gør slet ikke. Jeg var så naiv og troede tidligere på dagen, at nu var hun bare go' igen. Men så let skulle det ikke gå. Jeg håber lige nu på, at penicillinen trods alt vil virke, så vi ikke skal ind i næste uge før der er forbedringer at spore.
Nå, men jeg vil snuppe mig en kanelsnegl.....mere :-)

Etiketter:

Snart weekend...

Ja, man skulle ikke tro vi trængte til week-end, nu hvor vi har været hjemme det meste af ugen, men sådan hænger det ikke sammen. Den dårlige samvittighed kan snart smides væk, og vi kan nyde fridagene.

Camilla er heldigvis ved at få det bedre. Hun havde stadig 40 i feber da hun lagde sig til at sove i går aftes, men her til morgen var der næsten ingen feber. Hun har stadig gummiben og ingen lyst til mad, så det må vi arbejde lidt på i dag. Det kunne være godt for hende at komme lidt ud af sengen, nu hvor penecillinen er begyndt at virke.

Etiketter:

torsdag, februar 22, 2007

Så kom sneen..

....men vi har ikke fået så meget som andre steder i landet, hvor alting er lukket. Vi har fået et lille beskedent lag, men nok til at jeg ikke regnede med at kunne cykle her til morgen. Jeg nåede at gå næsten hele vejen (ja, kun 4 km.) før jeg blev samlet op af en kollega. Jeg fortrød lidt, at jeg ikke havde taget cyklen med, for der var da ryddet på næsten hele cykelstien. Den var i hvert fald bedre end vejen!
I går faldt jeg så i og gik igang med zig-zag-tæppet. Farverne kan I ikke regne med, for de ser da mærklige ud på billedet. Det tager lidt tid at få lavet hver række - især når det er i restegarn, for der skal øges ind imellem, men et meget hyggeligt projekt - og tiden den har jeg jo lige nu. Camilla har lungebetændelse og ligger stadig med ca. 40 i feber, så hun har ikke lyst til at engagere sig i farverne eller noget som helst andet. Det må du bare bestemme var meldingen, da jeg spurgte om hun havde nogen mening.

Hun har det bare så dårligt, og jeg har bare så ondt af hende, men det er nok kun tiden, og så den penecillin hun nu har fået der kan gøre underværker. Vi håber lidt på mirakler i løbet af de næste par dage. Det er lidt hårdt og meget svært at få tingene til at hænge sammen, når der hele tiden skal være en hjemme hos hende. Men sådan er det bare - lige i øjeblikket.

Etiketter: ,

onsdag, februar 21, 2007

Kom så i gang....

Lige nu har jeg lyst til at lave det hele. Inspirationen står i kø, og alligevel synes jeg det er svært at vælge og beslutte hvad det skal være.

I går ankom pakken fra Nanna med lækkert garn. Sari Silk, Indiecita og Luna wool. Så er det bare at gå igang - drømmene er der allerede og jeg kan sagtens forestille mig forskellige modeller i garnet. Nu skal jeg så lige se om opskrifterne passer med strikkefastheden.

Liselottes tæppe har Camilla forelsket sig i - hun forestiller sig, at det vil pynte voldsomt på hendes seng. Det er jeg ikke i tvilv om, at det vil....

Jeg har mange farver og rester i bomuldsgarn, så muligheden er der.... jeg gider alligevel ikke rigtig strikke i det, da jeg strikker for grimt til at det bliver pænt i bomuldsgarn. Der bliver striber på bagsiden. Det strikkede bliver efter nogle ganges vask enten hårdt eller deformt, eller hvis det går helt galt - begge dele. Det kan tilnød bruges til dukketøj, som ikke bliver vasket hele tiden.
Derfor var det nok ikke nogen tosset idé med sådan et tæppe. Det er bare at gå igang; Kom så Fru Krogh.....!

Lige nu strikkes der ihærdigt på Wicked. Det går fremad - rundt, rundt og rundt. Fjernsynsstrik af den meget, meget nemme slags. Spændede var det kun foroven da der var lidt mønster, men jeg tror nu det bliver en god brugbar sag af en bluse/vest/top. Mulighederne er mange tror jeg.

Camilla er fortsat ramt af influenza - feber og hoste. Vi er hjemme på skift så meget det kan lade sig gøre. Der bliver brugt lidt tid på at planlægge dagene. I morgen formiddag er jeg nødt til at tage på arbejde. Michael er nødt til at tage på arbejde i morgen eftermiddag, så vi bytter omkring frokost. Fredag planlægger vi i morgen, men i skole kommer hun nok ikke i denne uge.

Etiketter: ,

søndag, februar 18, 2007

Fastelavn...og ballade!

Fredag skulle vi op til mine forældre, men vi nåede ikke langt...sådan ca. 15 km. Så begyndte lamperne i bilen at lyse og bilen begyndte at bremse, som når ABS'en slår til. Ind i nødsporet gik det og så holdt vi ellers der mens bilen mistede alt strømmen. Død var den i løbet af 30 sekunder. Der var ikke engang strøm til katastrofeblinket! Godt at der var strøm på telefonen, så vi kunne få fat i Dansk Autohjælp. De kom efter 45 minutter - de skulle lige hente en bil vi kunne være i alle fire, og så blev vi ellers returneret til hjemadressen. Bilen blev sat af hos mekanikeren. Det var så den udflugt.

Heldigvis var resten af familien mobile, så mine forældre kørte herned med steg og det hele. Jeg fik også fat i min bror og svigerinde, som var inviteret og fik informeret dem om, at de skulle køre sydpå i stedet for. Så kunne vi jo alle grine lidt af det hele.....

Ifølge mekanikeren, er der fundet en ledningsfejl, men første bud på fejlen var, at det var generatoren der var stået af. Jeg ved det ikke, men hvis vi kan slippe med det første, er det jo det billigste. Ellers kan vi måske få Dansk Autohjælp til at hente os, når vi holder der igen....de ydede os jo en super-service!

Søndagen blev brugt på udklædning. Stort projekt!! Alexander skulle være skelet indtil kl. 10 om formiddagen, så fandt han ud af, at han hellere ville være sørøver. Camilla skulle være vampyr intil kl. 12.00, så fandt hun ud af, at hun hellere ville være indianer. Det er da godt at jeg ikke har syet dragter til dem i år, men at det bare var genbrugsår. Jeg har taget billeder af Camilla også, men de er bleveret ret elendige, desværre. Heldigvis har vi også filmet, så jeg håber det er blevet bedre. Det er aldrig helt vellykket med den slags i en idrætshal.

Tøndeslagningen fandt sted i Vintersbøllehallen, hvor der var ca. 200 børn med deres voksne. På trods af alle de unger var der rimeligt styr på hvem der skulle være med ved hvilken tønde. Alle fik efterfølgende sodavand, fastelavnsbolle og slikpose. Herligt arrangement. Dejligt at der er nogen der gider og at det så også bliver bakket op!!


I dag skal Alexander slå katten af tønden i børnehaven. Nu skulle han så være skelet, så der blev malet hoved her til morgen. Dragten er egentlig nattøj, men hvem kan se det når "musikken spiller" - den lyser endda i mørke!!


Camilla er hjemme med feber. Hun skrantede lidt i går, men var alligevel med i hallen. Da vi kom hjem frøs hun og da hun så havde været i bad var den hel gal. Da viste termometeret så også 40.2, så det var måske ikke så mærkeligt. Hun har stadig feber her til morgen uden der har vist sig en årsag. Der hygges og små-soves foran fjernsynet.


På strikkefronten er der sket en lillebitte smule. Jeg er gået i gang med et stk. ribstrikket bankrøverhue til Alexander. Den skal selvfølgelig være sort, så det er godt det kører på autopilot for det er ikke til at se noget i det sorte garn om aftenen. Jeg ser ikke for godt i forvejen, men det her er helt umuligt.


Samtidig har jeg slået op til Wicked, som jo er et lidt mere spændende strikketøj. Jeg måtte nu godt nok slå op og 5 gange, fordi det ikke passede med maskeantal og mønster, men nu kører det bare. Jeg er ret glad for mønsteret foroven, selvom det er meget enkelt. Lige det tvist der skal til, når det er en glatstrikket bluse.

Jeg vil smutte ind i den anden ende af sofaen og strikke lidt nu hvor freden har sænket sig over matriklen. Måske der lige skal en kop kardemommekaffe med!!

Etiketter: ,

torsdag, februar 15, 2007

Uha-da-da...

...som tiden går når man er ferieramt. Nu er det allerede torsdag og hvad har jeg nået - udover altså at slappe af, vasket og strøget og så lige aflivet nogle strikke-ufoer fra bunden af kurven?

I dag fik vi hentet den cykel der blev indkøbt i går. Alexander begyndte nedtællingen til eftermiddagen kl. 8 i morges. Han hentede sit armbåndsur, tog det på og kiggede så på det konstant og hele tiden de første to timer han havde det på. Viserne flyttede sig bare ikke :-)
Nu er cyklen så i hus - den er afprøvet og alt er fundet perfekt, bortset lige fra støttebenet der borer sig ned i den våde græsplæne.....det ender nok med en udskiftning. Især er det godt med en cykellås med nøgle til. Den ene nøgle er sat i en nøglesnor, så den er klar til skolestarten til august. Det er jo rart at være i god tid!!

Det blev ikke kun ved en cykelafhentning. Camilla og jeg gik på udsalg og fik hjembragt en del poser med tøj. Vi trængte i den grad og der var mange ting der fristede. Det blev til 4 bluser og 2 toppe for 300 kr, og Camilla fik to par bukser for 80 kr. Det kan da ikke vælte budgettet! Så fik vi købt en badedragt hver. Camillas har været for lille længe og min er nok tæt ved 15 år gammel og grim derefter. Derudover fandt jeg to par cowboybukser - og de passer!!! Jeg har så svært ved at finde bukser der passer i livet fordi jeg er så svej-rygget, men det andet par jeg prøvede sad bare perfekt. Derfor købte jeg også to par nu jeg var igang. Den eneste ulempe er, at jeg kommer til at lægge dem op. Jeg er jo en af de der gnomer der går løst omkring og kun måler 1.57......

onsdag, februar 14, 2007

Bolero og slangeham

Hold fast derude, for endnu et strikketøj er kommet af pindene !!!

Camilla har fået en ny bolero. Hurtigt projekt, som jeg også fik monteret med det samme den var strikket færdig. Jeg har jo desværre for vane at lagre ting i kurvene, og så går der ellers en mindre evighed før jeg får taget mig sammen til at gøre tingene færdige. Men ikke denne gang.

Resultatet er ok - pigen er glad, selvom det ikke er lige til at se det. Boleroen er strikket i Thema Nuova fra Markno. Dejligt garn at strikke i for øvrigt! Der gik 3½ nøgle til, så det er da ikke umuligt at der bliver lavet flere af samme slags - jeg har jo lidt på lager..... Opskriften er fra Ingelise nr 7/2006 - et blad som er hjemlånt fra biblioteket. Jeg gider ikke købe bladene mere. Det er de samme ting år ud og år ind, bare i forskellige farver :-(


Det er ikke det eneste jeg har fået lavet her i vinterferien. Et stk. slangeham er syet sammen og klargjort til valkning. Mål inden valkning er 1.90 m. Nu håber jeg bare på større succes end sidste gang - de der store futter. Som Dorte skriver i en kommentar, må de nok have lidt højere varme. Jeg er nok nået dertil hvor jeg har opgivet, men det kan da godt være de ryger med en dag der skal vaskes varmt.

Dagen i dag har været god - synes Alexander. Han har nemlig været ude og bytte cykel. Han havde en lille Winther-cykel, som efterhånden kunne trædes med knæene. Han stødte derfor ind i både kantsten og græstuer fordi den var så lav. Vi har længe talt om, at vi nok kom til at købe ham en anden. Det blev så i dag! Vi kørte ud til den lokale cykelsmed, som bytter med det man har. Her udvælger man så en anden brugt cykel, som han sætter i stand i løbet af et par dage. Manden er flink og priserne til at have med at gøre. Tilbage er kun ventetiden til i morgen eftermiddag, hvor cyklen kan afhentes. Der tales meget om den, og så har den 4 gear - ét mere end Camillas......UPS!

tirsdag, februar 06, 2007

To gode dage

Jeg har de sidste to dage været til Landsmøde i Gymnasieskolernes Sekretærforening på Hotel Nyborg Strand. Årets fridage til de noget trætte og slidte sekretærer. Dage med faglige indslag og herlig underholdning. Med snak (rigtig meget), god mad (rigeligt) og hygge ad libitum.
Gymnasierne lever et noget hektisk liv i øjeblikket. Statsligt selveje, strukturreform, gymnasiereform, ny karakterskala mmm. er væltet ned over os, og vanerne er der ingen af tilbage. Vi skal være forandrings-skabende, vi skal være forandrings-parate, vi skal være forandrings-villige.....og så skal vi yde mere end vi plejer og helst lidt hurtigere. Informationerne skal vi selv finde, hvis vi kan finde ud af hvor.....
Frustrationerne er til at få øje på - også uden de smarte sekretærbriller. Desværre er der for mange af vore kolleger der er bukket under ude på de forskellige skoler - de er sygemeldt med stress. Dog er det, i dette kaos, godt at møde ligesindede og vide, at vi langtfra er de eneste med de tanker og følelser, som vi sidder inde med i øjeblikket. Vi SKAL helskindede ud på den anden side......
På strikkefronten er der noget der kører og noget der bestemt ikke gør. Det sidste først: Filtningen af de dersens kæmpefutter er ingen succes. Det ender nok med at jeg må opgive at få dem til at passe til nogen her i huset, da der ikke er nogen der render rundt med en fod str. 68. De er dog ikke røget helt ud i intetheden endnu - jeg må lige prøve med noget mere varme på maskinen.

Hæklesættet som jeg begyndte på for meget lang tid siden, og som jeg ikke lige fik monteret da det blev færdigt, er nu klar til babyen ankommer. Nu håber jeg godt nok at det bliver den pige der er set på scanningsbillederne.....
Denne gang har jeg hæklet det i str. 4-8 måneder, fordi det sidste sæt jeg lavede ikke blev brugt meget mere end to gange, da det alt for hurtigt var for småt. Det er lidt surt, når man har lagt en del arbejdstimer i det. Godt nok hygger jeg mig med at lave det, men der skal da også være måde med det, ik'?