søndag, marts 25, 2007

Foråret er over os..

Det er havevejr og det er blevet nydt i fulde drag. Rengøring og tøjvask blev ordnet i formiddags, så vi kunne komme ud og nyde det hele. Alexander har spist årets først udendørs-is og rulleskøjterne har været fremme. De kom dog hurtigt af igen, da numsen måtte tage af for et styrt.

Alexander har en eller anden fiks idé om, at man kan lave faldskærme af stort set alt. Der blev fundet et par bambuspinde og noget stof som jeg på et tidspunkt havde kasseret, og som alligevel er blevet gemt i bunken med ting der måske alligevel kan anvendes til et eller andet - og vupti, var der en faldskærm!!

Etiketter:

lørdag, marts 24, 2007

Tilbage igen

Så er vi vist langt om længe ved at være friske igen. Det har været en lang og sej omgang, og vi hoster stadig - det kører rundt hele natten, og vi skiftes pænt til at hoste. Umiddelbart ser det ud til at både Alexander og jeg slipper for influenza-feberen, hvilket jo er alletiders. Vi "nøjes med" hoste og snot.

Udover almindelig snot og dårligdom er jeg startet i lysbehandling (PUVA). Jeg har fået stillet en diagnose der hedder "Lymphomatoid papulosis". Der er intet dansk navn for den og fra august 2006 og frem til januar 2007 har jeg været under udredning for kræft. De har heldigvis intet fundet. Sygdommen er kronisk og ses normalt som en følgesygdom til f.eks. lymfekræft. Sygdommen viser sig ved, at jeg får nogle underlige bumselignende "dimser" som bliver til sår og derefter forsvinder igen, og efterlader nogle brune ar. Det er de hvide blodlegemer der trækker ud i huden og laver knuder. For at afhjælpe dette farter jeg lige nu til Næstved tre gange om ugen for at modtage 40 sekunders UVA-lys. Jeg skal inden hver behanling tage nogle tabletter, som gør mig ekstremt lysfølsom. De gør mig også træt og uoplagt og giver mig hovedpine. Lige nu synes jeg, at de 6-9 uger, som behandlingen skal tage virker som en evighed, men hvis det kan pynte lidt på mig er det nok alligevel ok. Fremtiden er der ingen der kan eller vil spå om. Lægerne har ikke den store erfaring med sygdommen da jeg er 1 ud af 1 million! Der er dog dømt total overvågning resten af livet. Der kontrolleres og stikkes og undersøges og kigges på. Jeg er blevet patient!!

Det er ikke meget håndarbejde det er blevet til på det sidste. Dog er Wicked blevet strikket færdig. Den er, som først antaget, blevet alt for bred, men den kan bruges udenpå noget andet. Farven er ikke den bedste og alt i alt er det ikke noget vellykket projekt, men den kan trods alt bruges. Der er dog dømt "OM'er" og jeg tror også jeg har garnet til at begynde forfra. Der skal dog lige laves en strikkeprøve.

Camillas zig-zag tæppe skrider lystigt fremad. Det er stadig sjovt at hækle på det - det indbyder og lokker til lige at tage et par rækker sådan ind imellem. Farverne er måske ikke "lige i skabet" og det er tæppet nok heller ikke.

Mandens kommentar var: Jeg håber sandelig at det er en gave, så det ikke skal ligge fremme her i huset!! Så heldig er han nu ikke!!

Etiketter: , ,

mandag, marts 12, 2007

Familien YNK

Weekenden blev brugt på gymnastikopvisning i Næstved og Camilla nåede at være med. Der var ikke meget kraft i hendes spring, men det er ikke så mærkeligt når hun har ligget underdrejet så længe. Når nu vi var i Næstved ved aftensmadstid havde vi bestilt bord på Jensens bøfhus. Det sker nemlig yderst sjældent at vi går ud og spiser, så det var noger der blev nydt rigtig meget. Nu ligger Michael så med næsten 4o i feber. Så blev det hans tur! Der må det så gerne stoppe. Jeg gider ikke have influenza!

Eftermiddagen....ja, den blev brugt på at køre rundt. Jeg var i børnehaven og hente Alexander og oppe og aflevere ham i hallen. Så ned og hente Camilla i SFO'en og hjem med hende så vi kunne lave lektier. Så op i hallen med hende og snupse Alexander med hjem. Nu har vi så spist lidt aftensmad og så skal vi på skolen til møde for de nye børnehaveklasser. Der kommer Camilla så over til os på skolen når hun er færdig med gymnastikken. Hun vil ikke køre hjem selv når det er mørkt, hvilket er helt i orden. Belysningen herude er nemlig ret mangelfuld. Der bliver cyklet lidt i dag - men det er jo heldigvis så sundt, og vejret er jo bare skønt!!

Intet håndarbejde er det blevet til udover 10 omgange på Alexanders røverhue i går da jeg så Forbrydelsen. Derefter gik jeg omkuld. Jeg vender tilbage når jeg har fået lavet noget....andet end kedelige praktiske ting og sager.

onsdag, marts 07, 2007

Jeg er her stadig...

...hvis I skulle være i tvivl derude, men der er stort set ikke sket en bjælde her på matriklen i 14 dage! Camilla var sengeliggende og syg med 4o i feber i ca. 14 dage. Efter den første uge måtte vi have assistance fra bedsteforældrene - jeg kunne ikke blive ved med at være hjemme fra arbejde. Første omgang penicillin tog lungebetændelsen men ikke feberen. Efter 3. lægebesøg fik vi så en ny omgang penicillin, og denne gang noget bredspektret der skulle tage alt. Det gjorde den også. Nu er hun oppegående - hun er i skole, men hun er ikke frisk. Hun er feberfri, men hun slæber sig afsted somom hun var tæt på de 90. Det tager tid og det tærer hårdt, men hun holder ud og håber på bedring, snart!!
Nok om sygdom. Strik er der ikke sket ret meget i, men jeg har fået hæklet lidt på Liselottes tæppe. Det er sjovt og lidt spændende, som det altid er med striber. Hvordan kommer det til at se ud når næste stribe kommer på? Jeg kan ikke hækle og se fjernsyn, så jeg har ikke set meget fjernsyn på det sidste - kun lyttet....

Etiketter: ,