tirsdag, juli 31, 2007

Hjemvendt...til det kolde nord

.... efter 8 dage i Frankrig og Schweiz. Hvem er det lige der har skruet ned for varnen mens vi var væk. Jeg synes godt nok den står på vinter herhjemme lige i øjeblikket. Det var ikke sjovt at træde ud i det danske vejr igen!!

Vi har haft en super-ferie. Det er altid spændende at se om tingene passer sammen, når man selv har bestilt og arrangeret ferie hjemme foran computeren, men alt kørte som smurt. Vi fløj fra København til Zürich hvor vi så havde to timers ophold inden turen gik videre med fly til Geneve. I lufthavnen i Geneve hentede vi så den lejede bil to etager under jorden. Bilen var helt ny og havde kørt 9 km. da vi fik den overdraget. Så begav vi os ud i Geneves meget trafikerede gader og endte med at komme ud af byen - ikke lige der hvor vi havde regnet med, men ud kom vi efter højlydt at have diskutteret hvilken vej vi skulle køre.

Undervejs til vores feriebolig fandt vi et sted at købe ind, og det tog lidt tid af få fyldt lageret op. Vi havde jo intet med hjemmefra. Så gik turen mod lejligheden, som efter vejbeskrivelsen lød til at være nem at finde, men den vej vi skulle op ad i Evian, kunne vi ikke finde, så til sidst kørte vi bare opad, og vi fandt det også efter lidt søgen.


Skøn lejlighed, men en rigtig god udsigt hvor vi kunne se Schweiz ovre på den anden side af søen. Altanen vendte heldigvis den rigtige vej, og det blev hurtigt vores opholdssted om aftenen, hvor vi kunne se byernes lys søen rundt. Vejret var smukt og dejlig varmt. Vi havde kun en enkelt formiddag med regnvejr, men der regnede det godt nok også, men var så hurtigt overstået.

Vi fik kørt en del rundt dernede. Vi så "Les Gorges du Pont du Diable", hvor vi var nede og gå på en bro langt, langt nede. Imponerende hvad naturens kræfter kan klare over mange, mange år. Vi besøgte "Cité Médiévale d´Yvoire", som var ekstremt turistpræget og kun lavet for at turisterne skulle købe deres varer. Vi købte en is og kiggede på de fine bygninger!


Vi besøgte "Château de Chillon" som er en gammel ridderborg, som ligger på en halvø ude i søen lige øst for Montreux. Den var meget flot, og især Alexander, som er vildt betaget af riddere og deres liv, fik meget ud af det, men vi syntes også det var flot og imponerende. Heldigvis fik vi udleveret en turistfolder på engelsk, så vi nemt kunne finde ud af hvad det hele var og havde været brugt til.
Det blev også til en heldagstur rundt og ind i Schweiz for at kigge på Mont Blanc Massivet. Det er bare så imponerende flot, og før vi fik børn besteg vi de flotte bjerge. Nu må vi nøjes med at kigge derop og sige, ihhh... og næhhh.... og så tænke på den skønne bjergluft, der er deroppe. Tiden kommer forhåbentlig igen, hvis børnene gider når de bliver lidt større! Vi spiste vores medbragte mad med denne udsigt og så fås den vist ikke meget bedre!

Om eftermiddagen, når vi kom hjem fra vores mange ture, måtte vi en tur i poolen inden aftensmaden. Ungerne nød det i den grad, og der er da heller ikke noget bedre efter en hed dag i en bil. Camilla blev rigtig god til at svømme mens vi var dernede og kan nu klare sig helt uden svømmevinger og bælte. Alexander svømmer hundesvømning, og prøver at få armene "på plads". Han griner så meget ind imellem, at han indtager en stor mængde vand, fordi han glemmer at lukke munden når han ryger ned under vandet.
Hvor var det nemt at vænne sig til temperaturen dernede, den billige og rigtig gode rødvin, aftenerne på altanen, de skønne ture ud i det blå og bare det at være sammen, uden at skulle tage os af ret mange praktiske ting. Vi har nydt hvert sekund!

Etiketter:

fredag, juli 13, 2007

Super-duper-have-hopper...

Status er nu, at "Bette" er trevlet op. Ny er påbegyndt og næsten lukket af forneden. Den har skiftet farve og er nu lyserød, så der var lidt fornyelse i strikkeriet, når nu det var samme model. Kameraet er "i felten" så desværre ikke noget "Bette-billede".

Derimod et lille billede af hoppende "Frø", som bor i vores vandhul. Han/hun (jeg kan ikke se forskel), er ikke alene, for der bor to mere i "hullet", men de lader sig helst ikke fotografere. Denne her var helt oppe på græsset hvor børnene sad, så vi kunne nærstudere. Det var ikke så ringe, for lidt sjove er de. Jeg er normalt ikke så vild med kryb og padder, men disse her går an, bare de bliver ude i haven. Den anden aften hoppede der en rundt oppe ved havedøren - jeg tøvede ikke med at trække døren i.......inden den fik gode idéer!

Onsdag var store-bær-dag i mit køkken. Først ud og hive ind hvad der bød sig af solbær, rabarber og ribs og så kom der ellers gang i gryderne

Det blev til:
12 glas jordbær/rabarbermarmelade
Rabarber til Liselottes skønne kage - bare super at få serveret gode opskrifter - tak Liselotte!
Romsyltetøj, som er så rigtig godt i pandekager eller som tilbehør til vanilleis.
To kilo ribs til fryseren
To kilo snittede rabarber til fryseren
Ca. to kilo solbær til fryseren.

Når vejret nu ikke er med os, er det ikke helt spildt at have ferie, når jeg kan bruge tiden på at fylde lagrene op.

Etiketter: , ,

tirsdag, juli 10, 2007

Turbo...

...levering. Bestillingen (hos netgarn.dk) blev afgivet i går over middag og her til morgen inden kl. 8 stod postmand Per på trappen. Jeg klager ikke, men det er da turbolevering udover det sædvanlige. Nu flyttes der rundt på farverne og der planlægges. Striber er en god ting og Camilla vil gerne bestemme rækkefølgen. Vi er kreative.....vi har sommerferie.....og vi skynder os ikke. Vi kan gå og flytte lidt på nøglerne hele dagen om det skulle være. En anden mulighed er at bruge stribegeneratoren. Den kan noget vi ikke kan!

Begge ungerne er "faldet i". De strikker. Camilla begyndte i går med en hue til Ackaturbo. En fugl må da have en hue, så den ikke fryser ørerne (som den ikke har). Alexander begyndte her til morgen på et lille halstørklæde til "Frø" og den første opmåling kom efter 3. række - man skulle jo nødig strikke for langt og være nødt til at pille op igen :-)

Når nu vi lige er ved det med at pille op, så har jeg vundet en optrævling af "Bette". Snoningen har levet sit eget liv, og er hoppet en maske til venstre allerede ved den 2. snoning - og det er på forsiden.....AAARRRGGHHH. Det er bare surt at opdage det nu, hvor jeg skulle til at lukke af forneden. Men hva' søren, så har jeg dobbelt glæde af garnet. Jeg tvivler nu på at der er nok garn til ærmerne, men lad mig nu se om jeg nogensinde når til at strikke ærmer i.....jeg strikker den lige en gang til!

Etiketter:

mandag, juli 09, 2007

Modefarve ???

Alexander: Det er ikke kun farven hvid der er populær.
Mor: Hvilke farver er da mere populære?
Alexander: Grøn....prøv bare at se ud i haven!

søndag, juli 08, 2007

Feriesyslerne er i fuld gang. Vejret er ikke noget at råbe voldsomt hurra for, men det var tørvejr i går aftes, så der blev der fisket lidt i søen. Ungerne nyder det - et øjeblik, og så skal de videre. Derfor gider vi ikke gå langt væk for at få snøren i vandet. Camilla fangede en skalle, så succesen var hjemme.


Lige nu er der gang i Fru Kroghs hjemmebageri. Jeg fik en ustyrlig trang til at bage, så det er blevet til to durumbrød og muffins med ribs. Der er jo ribs i lange baner på buskene lige nu, men desværre måtte jeg allerede for over 8 dage side redde mange af dem og fryse dem ned, fordi stormen tog en del af de store grene. Men der er stadig nok til muffins.....
Der er bestilt "Potterfilm" i aften - det er sikkert godt med muffins til!

Ovenpå to færdiggjorte ting fra strikkekurven, blev jeg grebet lidt af panik. Hvad skulle det nu blive til når jeg var kørt lidt fast i boleroen. Valget faldt på "Bette". Den har stået på listen over ting jeg måtte lave længe, men lige nu passer det så, at der er en aftager til den. Garnet er "Bebe" fra "Lang Yarns". Skønt at strikke med og på billedet er farven godt nok noget forvrænget. Den er skøn og klar i farven. Spørgsmålet lige nu er, om der er nok garn til ærmer også, eller det ender med en vest uden ærmer, eller med en kortærmet model.

fredag, juli 06, 2007

Ferie, ferie, ferie.....

Så nåede vi endelig til det med ferien. Skønt er det at vide, at der foran mig ligger 5 ugers ferie. Lige nu kunne jeg godt ønske noget bedre vejr, meeen rigtig kritisk er jeg nu ikke. Jeg kan jo bla. andet bruge tiden på at få opdateret bloggen, og ellers ligger der bunker i hele huset, der har ligget alt for længe. Dem kunne jeg prøve at få udryddet. Det trækker ikke voldsomt, men arbejdet har fyldt rigtig meget i de sidste to uger, så jeg er nødt til at gå i gang, nu hvor jeg er hjemme igen.

Strikkeriet har næsten stået stille. Jeg er dog blevet færdig med min Wicked II. Denne gang strikket i 123 Luna Wool fra Nannas butik. Denne gang har jeg lavet halsudskæringen mindre, fordi den på den tidligere udgave blev alt for stor, men det havde ikke været nødvendigt. Helt heldig føler jeg mig ikke, men helt sikkert er model II blevet langt bedre end første udgave. Jeg håber også garnet arter sig bedre efter vask end første udgave, der bliver bredere og bredere for hver vask.

En lille hurtig sag er det også blevet til. Ingen overrraskelser her - den er set rigtig mange steder før, men jeg kan godt forstå den er en succes. Det er helt sikkert ikke sidste gang der strikkes "Inderst inde". Denne er str. ½ år - garnet er Norsk Merino Ull og med denne mærkelige sommer kan den måske komme i brug før end vi aner.
Roskilde er ved at drukne i mudder, Vilde Vulkaner er druknet i mudder og forkomne børn var der nok af i går aftes, hvor opringningen kom kl. 19.30. Nu ville de gerne ind i idrætshallerne og gøre klar til natten. Det hele var blevet for surt. Hvor havde det hele dog været meget sjovere, hvis vejret havde været med dem.

Etiketter: