torsdag, august 30, 2007

Net-surfing med variation

Er der ikke noget om, at folkeskolens elever sidder for meget og for stille og måske helt forkert på stolene.

Camilla har vist fundet sin helt egen løsning på det problem. Opmærksomheden fejler ikke noget, benene svinger fra side til side som penduler og med mellemrum bliver der rullet lidt frem og tilbage for at tage notater ude til højre. Gad vide om denne stilart tæller med i dagens motion?

Etiketter:

tirsdag, august 28, 2007

Til manden der (ikke) har alt....

Weekendens fødselsdagsfejring er overstået og manden høstede nogle gode brugbare mande-gaver. Derudover fik han en ting vi ikke anede at vi manglede og havde et uopfyldt behov for. Disse "Fjernbetjente stikkontakter". Host....host.... Øhhh......hmmmm...er det mig der er idéforladt eller bare ikke fatter......eller hvad bruger man dem lige til? Om jeg rejser mig for at tænde lyset, eller jeg rejser mig for at finde en fjernbetjening til formålet må vel komme ud på et....eller hva? Hmmmmm....jeg tror de ryger i kassen med "tingvimåskefårbrugforengang".

Og nu til noget helt andet......
Da vi var på ferie i Frankrig fik jeg slået masker op og strikket fire omgange på en top til Camilla. Et lille hurtigt projekt, troede jeg .... men det trækker i langdrag. Ikke fordi det er kedeligt. Mønsteret bliver fint og det går ret hurtigt fremad, selvom det er på pind 3, men der er alt for mange andre ting der fylder i hverdagen og i mit hoved. Mange aftener har det bare ligget og jeg har grebet en af de utallige biblioteksbøger, som jeg har hjemme fra biblioteket i stedet for. Nu er der heldigvis ikke så langt til afslutningen og så skal der bare lige hækles kanter på. Sæt igang Fru Krogh - hvor lang tid kan det lige tage at få den færdig?

Etiketter: ,

søndag, august 19, 2007

Joohhh, da....

....lidt strikkes der. Det bliver ikke til mere end en times tid hver aftenen fordi vi har travlt med så mange andre ting, men lidt har vel også ret. Jeg kan ikke helt undvære det, selvom tiden faktisk ikke tillader det i øjeblikket. Er man afhængig....?

Færdig er denne "Bette". Den er strikket ca. 3 gange, men det har jeg vist underholdt med i en tidligere post. Resultatet er ikke helt som ønsket, da den flaner i kanterne, men måske lidt vask kan rette op på det.
Så er jeg som så mange andre også faldet for den uundværlige halsklud fra Pepperknit. Den er set rigtig mange steder og nu ejer jeg heldigvis også en. Camilla har prøvet at erobre den, men jeg vandt....gad vide hvor længe jeg selv tror på det?
Farven er ikke orange - jeg hader orange, men meget mørkerød og spraglet. Den skal nok blive et hit under jakken til vinter.

Etiketter:

lørdag, august 18, 2007

Ny beboer...og skolestart

...på matriklen. Han kom hertil i går, efter at Camilla har plaget i ca. to år om at få et kæledyr. Nu er han her. Et stk. dværghamster med navnet "Nuller". Det er ikke nemt at skulle navngive et dyr, så vi har været rundt om alt og alligevel er det endelige navn ikke fundet. Camilla må selv finde ud af hvad han skal hedde, og det bliver det ikke nemmere af.....

Som så mange andre steder i blogland, har også vi været ramt af en skolestart. Ingen problemer her. Han er klar og kl. 6 onsdag morgen stod han i soveværelsesdøren og jog os ud af sengen. Vi skulle være på skolen kl. 9 og med den "lade holdning" til tingende vi lagde for dagen, ville vi nok komme for sent hvis vi ikke fik fut under fodsålerne. Vi tog det nu jævnt roligt, men det var kun os. Det kunne kun gå for langsomt med at komme i skole. Det er spændede hvor længe gejsten holder hos den unge mand. Efter første dag spurgte jeg hvordan det havde været at være i skole: Jooo, det var da meget sjovt, men hvornår tror du vi skal lære noget?

Jeg frygter lidt, at der sker det samme som der gjorde med Camilla da der efter 3 uger stadig ikke var gang i læringen - hun ville ikke derhen. Hun gad ikke sidde der og vente på at komme igang, så kunne man altså ligeså godt gå i børnehave!!
OG ER det her så ikke en strikkeblog???????? Bliver der i det hele taget strikket noget??? Bliver tingene monteret??? Sker der i det hele taget noget, eller er der gået brolægning i det hele???

Etiketter:

torsdag, august 09, 2007

Mine arme arme.....

...har været på hårdt arbejde i dag. Vores gamle carport skal pilles ned, så vi kan få lavet en gårdhave med morgenterasse, så vi kan sidde der og spise morgenmad.

Men inden vi når så langt, er der en masse rigtig hårdt arbejde. I dag har vi kørt alle de nye sten til terassen op nede fra vejen, og jeg har stablet dem alle igen - der er lige 2,3 ton. Alle de gamle kørefliser er taget op og lagt på en palle.

En grusbunke er flyttet - den lå lige lidt i vejen. Laget af gammelt grus er fjernet og kørt om i haven og nu er vi nået ned til et sten- og jordlag, der ikke sådan lige lader sig flytte. Der skal hakkes og det meget hårdt før der sker noget.

Jeg ved ikke hvor mange ton mine kontor-nusser-arme har arbejdet med i dag, men det er rigtig, rigtig mange og nu kan de ikke mere, men manden kører lige lidt stabilgrus ind i haven. Vi er nemlig også igang med at grave ud og fundere til et drivhus......, men jeg eg holder fyraften og vil tusse ind i sofaen - gad vide om jeg kan strikke ?

Etiketter: ,

tirsdag, august 07, 2007

Elver og Ork ?

Inden vi drog afsted på ferie, var der gang i syværkstedet. Vi havde været på biblioteket og låne "Liverollespil for begyndere" og "Liverollespil - kostumer og kampteknik". Deri fandt de begge noget tøj, som de måtte eje. Det kunne kun gå for langsomt med at få det lavet, så mor her måtte på fjernlageret (læs: loftet) og hente stof og skind og hvad der ellers skulle bruges.

Så blev der klippet til den store guldmedalje - dvs. efter at jeg havde tilrettet alle mønsterdele, så de kom til at passe sådan nogenlunde til størrelse 8 og 12 år. Alle mønstrene til dragterne er i størrelse medium i bogen, og det er nok liiige i overkanten endnu, så der blev regnet og målt og så regnet lidt igen. Det kom der disse to dragter ud af. En kjole med bluse og underskørt til Camilla og en kappe med hætte til Alexander.

Da jeg skulle sy den sidste bane i Camillas kjole kunne jeg ikke finde banen. Jeg ledte højt og lavt, og indrømmet, så flød hele huset med stof og mønsterpapir og opslåede bøger og blade, så der var nok at rode i. Tænke, tænke, tænke tilbage....... Alle de afklippede rester havde jeg smidt i skraldeposen, måske........måske, den var røget med ud. Ud og og rode i posen og der lå den jo........fedtet og ildelugtende, fordi den havde "boet" sammen med osteskorper og rugbrødsskorper et døgns tid. Camillas begejstring var svær at få øje på, og jeg havde ikke mere stof af den slags, så vi måtte igang med at vaske og heldigvis tørrer alting jo hurtigt når det blæser (én fordel ved blæsevejr), så i løbet af et par timer kunne vi komme videre. Jeg var ikke synderligt populær, men heldigvis ville begejstringen ingen ende tage da jeg så langt om længe blev færdig med at sy.

Etiketter: