onsdag, oktober 31, 2007

Halløjsaaa.....

.....mon der stadig er nogen derude som gider kigge forbi? Jeg er jo totalt ustabil og lider i den grad af "det-er-ved-at-blive-vinter-sløvsind". Jeg er ikke god til at tackle efteråret og det der følger med, når det bliver mørkere og mørkere derude. Selvfølgelig er det godt at putte sig i sofaen om aftenen med en god kop the og et strikketøj, meeeen energiniveauet er godt nok nede på et minimum hvis det da ikke helt er gået i dvale :-(

Efter alle mine færdiggjorte ting gik jeg i gang med en sweater til mig selv. Første forsøg på en sweater var ikke så godt, til trods for at jeg HAVDE lavet strikkeprøve. Den ville blive for lille. Så jeg pillede op, som jeg plejer og manden smilede som han plejer når jeg "genbruger" garnet af flere omgange.

Nu har jeg skruet lidt op for størrelsen så nu strikker jeg efter en str. XL i bredden og en S i længden, for så passer det med strikkefastheden på Lucca-garnet. Efterfølgende har jeg så læst blog hos Anne, som desværre har dårlige erfaringer med garnet - især til voksentrøjer, som jo gerne skulle holde i længere tid. ØV og BØV, men jeg tror nu at jeg fortsætter vel vidende, at det nok ikke bliver en sweater der kommer til at følge mig de næste 10 år.

Inspireret af alle de fine halsfisk i over-size kom der en mini-udgave på pindene her. Sammen med et par futter skal det gives til en lille pige str. lidt over ½ år. Gad vide om det passer?

Etiketter:

fredag, oktober 19, 2007

Det kører....

....for mig lige nu. Camillas genbrugs-trøje er just færdiggjort - tråde syet ind til eftermiddagstheen og den er allerede taget i brug. Den gamle må dog ikke smides ud endnu fordi.....tjaaa, hvorfor egentlig ikke, når den både er kort og grim efter alt for megen vask? Men sådan kan man jo ha' det forskelligt med forskellige ting.



Genbrugsgarnet er Bellevue fra HP-gruppen. Det vokser i brug, så derfor tror jeg det er godt til en på-tværs-strikket model. Opskrifen er nr. 89-13 fra Garnstudio (der kan ikke linkes). Det eneste jeg ikke er tilfreds med, er de huller der er blevet ved udtagningerne, men Camilla er ligeglad og så kan jeg vel også være det. Håber lidt det udjævnes lidt når den bliver vasket.

Etiketter:

Giraffen...

Laila ville gerne se "giraffen" så nu er i selv ude om det - altså, at jeg viser mig på bloggen.

Jeg lovede at vise GG frem, og jeg må indrømme at den har været færdig de sidste to uger, men det er bare ikke lige blevet til et billede af den. Camilla legede fotograf, og der måtte tages adskillige billeder før der var et der tilnærmelsesvis ligende noget, der kunne offentliggøres.

Modellen er fin og hurtig at strikke. Garnet er Merci bluestone købt hos Nanna. Jeg er ret tilfreds med resultatet, men hvis der bliver en model nummer to, skal den være en anelse længere. I øjeblikket går det med den "korte udgave" da jeg har en langærmet indenunder, men forhåbentlig bliver det varmere engang, og så er jeg ikke meget for at vise "maveskind m. folder" frem.

Jeg har købt så rigeligt ind af garnet, så der kan blive en GG til Camilla også - eller også kan der strikkes en halsklud med lækkert mønster af noget af det. Mulighederne er mange og idéerne og inspirationen udefra blogland er der ikke noget galt med, så jeg finder nok ud af noget at anvende det til.

Etiketter:

Efterårsferie

Så er vi atter hjemme. Søndag til onsdag opholdt vi os i Sønderjylland - nærmere bestemt i et lejet sommerhus ved Vikær Strand. Det var skønt og de første par dage var vejret med os. Tirsdag regnede det hele eftermiddagen, men så fik vi også brugt de spil vi havde taget med i tilfælde af "hvis-nu-det-bliver-kedeligt-vejr".

Mandag var vi en tur i Flensborg for at besøge Michaels gamle mormor som er kommet på plejehjem. Vores besøg dernede er desværre ikke så hyppige mere, da vi skal finde et sted at overnatte når vi skal besøge hende. Man hun var glad og meget tilfreds med besøget og det var rart for os at se, at hun har det godt og trives der hvor hun er kommet hen.

Ellers tussede vi bare rundt i og omkring sommerhuset. Selvfølgelig med gentagne ture ned på stranden, hvor der var så rigeligt med sten. Det var rigtig svært at beslutte hvilke der skulle med hjem. For nogle måtte vi jo have med. Vi kan ikke lade være med at vende blikket ned når vi kommer ned i sådan en bunke sten og vi kigger og finde og kasserer og bytter ud. Børnene har altid hver en spand med - der er grænser for hvad der kan være i deres lommer. Vi kender vores egen begrænsning......men mormor var nu ikke meget bedre - hun kunne heller ikke beslutte sig for hvilke der var de bedste. Måske jeg nu ved hvor vi har vores lidenskab for sten fra......

Etiketter:

torsdag, oktober 11, 2007

A la mormor.....

Først så den sådan ud og så gik Fru Krogh ellers over gevind i går aftes. Konsekvensen af det blev, at Wicked I blev transformeret til garnnøgler. Jeg gad den ikke og den var ingen succes - alt for stor og alt for bred. Der er Wicked II blevet meget bedre!

Garnet skal genanvendes til en trøje/sjælevarmer til Camilla. Hun har én i øjeblikket, men den er ved at være for lille. Den har hængt på hende stort set siden den blev strikket, og er efterhånden også lige så stiv som et bræt, fordi den er blevet vasket så meget som den er. Den trænger i den grad til udskiftning, og jeg satser på, at der er garn nok lige her......det er bare at gå igang.

Da jeg sad og trevlede op kom jeg til at tænke på min mormor. Det ville have været lige i hendes ånd, at trevle op og genanvende. Hun havde sans for det og kunne få en masse ud af stort set ingenting, men hun havde også prøvet det der var værre under krigen. Dengang hvor overfrakker blev vendt og syet om til de mange børn.

Etiketter:

mandag, oktober 08, 2007

Må ha' den....

Så har jeg også bestilt én - jeg må læse og eje det sidste bind i serien når nu jeg allerede har de to andre og sååå.....ja, så lokkede Ella med et godt tilbud hos Saxo, og så var den sag ligesom afgjort.

Weekenden er gået med at holde Alexanders børnefødselsdag. Han er rigtig glad for, at han i år har haft hele tre fødselsdage, så det er ved at kunne måle sig med idolet Findus' antal af fødselsdage pr. år.

Det var en fin dag med næsten alle drengene fra klassen. Der var lyd på, men heldigvis viste vejret sig fra den pæne side, så der var både udeleg og skattejagt, hvilket lettede lidt på det hele. Alexander havde en god dag og det er kun mig der er lidt kvæstet ovenpå festlighederne. Jeg føler ikke rigtig at weekenden har været der. Lørdag var programmet: Indkøb, bagning af pølsehorn og pizzasnegle samt en lettere rengøring. Søndag kørte videre i samme rille med borddækning og forberedelse af mad og drikke, og da kl. blev 15 og ungerne var på vej hjem faldt der først ro over matriklen, og så kunne jeg ikke finde roen. Det lykkedes først rigtigt da jeg gik i seng med en varmepude ved 22-tiden. Jeg har en nerve siddende i klemme i nakken et sted, så det jager op i hovedet ved forkerte bevægelser. Derfor var det ikke meget strik det blev til i går aftes!

Etiketter: ,

lørdag, oktober 06, 2007

Moar, moaaarrrr.....

....lyder det udefra, hvor ungerne har søgt hen i det herlige solskinsvejr. Jeg iler til, for det lyder alvorligt, men årsagen er bare en fin lille græshoppe, som efter Camillas udsagn, "gerne vil fotograferes". Det er hermed gjort og jeg kan returnere til bageriet, hvor der gøres klar til pizzasnegle og pølsehorn til morgendagens børnefødselsdag.

Etiketter:

fredag, oktober 05, 2007

Vivian Høxbro på TV2 Øst

Fra "Fri formiddag" i tirsdags ligger nu på TV2 Øst's hjemmeside dette program om Vivian Høxbro, så hvis du har lyst til et strikkeprogram så tun ind på vores lokalstation!
Og tjek så lige garnreolerne - hvor er det bare smukt!

http://www.tv2east.dk/video/fri_formiddag/2007/071002-ata.asx

Der ligger også en opskrift på en Vordingborg-Gåsetårns-hue til børn i alderen 2 til 6 år, hvis du skulle få lyst til at strikke sådan en!

God weekend!

Etiketter:

Midwest

Det er ikke altid der er så langt fra tanke til handling, så rip-rip og så var tørklædet fra forrige indlæg tryllet om til garnnøgler igen. Så gik jagten ind. Der skulle findet et godt mønster til min halsklud. Valget faldt på "Midwest moonlight" fra "Scarfstyle". Tørklædet bliver smallere end modellen i bogen, da garnet er noget tyndere, men indtil nu er Fru Krogh godt tilfreds! Gad vide hvor længe det så varer?

Jeg har i dag været til den sidste strålebehanling på Bispebjerg i denne omgang, så der kunne jo snildt strikkes i toget, men desværre kun den ene vej. På vej hjem var der så overfyldt i regionaltoget sydpå så jeg opgav at hive noget op af tasken. Det blev så til en lille lur i stedet for - en af dem der, hvor man til sidst hænger laaangt ud over armlænet og til sidst er ved at falde ned af sædet, og når man så vågner fordi toget bremser, så har man fået publikum. Men hva' søren - så har man da bidraget lidt til underholdningen :-)

Etiketter:

torsdag, oktober 04, 2007

I østen....


....stiger solen op,
den spreder guld på sky.
Går over hav og bjergetop,
går over land og by!

Etiketter:

mandag, oktober 01, 2007

Hva' skete der så lige der.....

....og hvorfor gik bloggeriet helt i stå?

Fordi sidste uge blev brugt på bestyrelsesmøde i orienteringsklubben, opstart på aerobic, forældremøde i Camillas klasse hvor jeg er med i forældrerådet samt med referatskrivning fra selvsamme møde, strålebehandling på Bispebjerg hospital, familiefødselsdag for Alexander samt besøg af mine forældre hele weekenden.


Strikkeriet er heldigvis ikke gået helt i stå, men jeg har haft mine (små) kampe med opstarten på "Æble" fra "Hønsefødder og gulerødder". Efter kraven blev der godt nok strikket og pillet op og strikket og pillet op og til sidst røg det, med et håndligt fnys, hen i skammekrogen. Der lå det så og skammede sig indtil i går, hvor min kære moder gjorde en indsats for at "redde" mig ud af min frustration over, at opskriften ikke passer.

Så var det hende der strikkede og pillede op og strikkede og pillede op og strikkede og pillede op.....og NU tror vi så måske nok, at der er styr på det, men kun med hjælp fra ekstra masker og ekstra udtagninger for vi kunne bare ikke få det til at passe med det maskeantal, som desværre ikke lige er nævt nogen steder i opskriften - udover der hvor man skal slå op, forstås :-(

Er der nogen derude i det strikkende blogland der har strikket model æble, og evt. kan afsløre om der er problemer hele vejen igennem? I må også gerne bare fortælle mig, at det er mig der er fatsvag, hvis det er det der er tilfældet!!!

GG er næsten færdig. Jeg mangler kun at hæfte tråde og lukke hullerne under ærmerne. Kanten forneden er strikket et par gange, fordi den flanede i første omgang. Så blev der også lige pillet lidt op der og strikket lidt ekstra rib på, og nu er jeg lige ved at tro at den sidder "lige i skabet". Må hellere prøve at "kaste" mit korpus i den i aften inden jeg hæfter ender.

Min halsklud med striber er jeg så til gengæld ikke særlig tilfreds med. Jeg har strikket ca. 50 cm. men det bliver bare ikke som jeg havde forestillet mig da jeg begyndte....og hvad havde jeg så forestillet mig? Aner det faktisk ikke, men bare ikke det der ligger på bordet lige nu. Det er sådan en lille og hurtig ting at strikke en lille halsklud til de kolde dage, som egentlig er sat ind, men alligevel overvejes der voldsomt i øjeblikket. Rundt omkring på bloggene har jeg set så mange flotte mønstre og sjove faconer til disse uundværlige halsprydere hvilket bare har resulteret i, at jeg er blevet endnu mere utrilfreds med min egen udgave, så måske det ender med............at jeg piller op!!

Etiketter: