mandag, februar 25, 2008

Vupti....

...og så blev min sweater færdig - langt om længe..... Det ser godt nok ikke lige ud til, at vi skal have vinter og frost i denne omgang, men så har jeg da en ulden sweater der er klar til næste vinter! Indrømmet....den har været undervejs et stykke tid.

Da jeg nåede bærestykket OG fik strikket forkert i mønsteret var det som om interessen pludselig forsvandt. Sidste weekend fik den så lige en skalle, og jeg fik strikket det sidste på bærestykke og hals - og syet tråde ind!

Nu er jeg så noget spændt på hvordan Lucca arter sig når den bliver vasket, men det må tiden vise. Indtil nu er jeg godt tilfreds og garnet er ultra-blødt! Det er rigeligt med garn til at Camilla også kan få en sweater i det samme garn ....... næste vinter, hvis jeg så ikke har fået brugt det til noget andet.

Et projekt færdigt - så må man vel hellere begynde på noget nyt, så kurven ikke kommer til at virke alt for tom. Godt nok ligger der en lille bolero dernede, der faktisk kræver lidt opmærksomhed, men jeg kan ikke huske hvor langt jeg er kommet i mønsteret, så det kan vel ligeså godt vente lidt endnu.
Marianne lokkede endnu engang med et af hendes overraskelsesprojekter. Denne gang ved jeg da, at det skal blive til et tæppe. Jeg hækler i Mandarin Petit, som jeg efterhånden har fået opbygget et større lager af. Nu er der så lige den lille ulempe med alle de der f....... tråde der skal hæftes, men det kan jeg vel tage til en gang X-faktor på fredag. Der behøver jeg jo ikke have øjnene på skærmen! Camilla skal nok fortælle hvad der foregår deroppe :-)

I Lørdags var vi til 40-års fødselsdagsfest. Fødselaren vidste så bare ikke, at han skulle holde fest. Jeg var noget spændt på, om det var lykkedes familien at holde det hemmeligt. Det tror jeg det var!! Han lignede godt nok noget der var faldet ned fra rummet, da han stod der foran alle sine gæster og ikke anede hvad han skulle sige.....! Det blev det jo ikke mindre festligt af. Hold da op, det var en god fest, og hvor fik jeg danset. Det gik jo rigtig, rigtig godt. Lige indtil i går eftermiddags hvor jeg pludselig følte mig noget stivbenet og havde lidt svært ved at bevæge mig. Der kunne jeg så godt mærke at jeg ikke er 25 mere :-)

Så hev jeg ellers løbeskoene frem, og fik taget en lille tur rundt i terrænet. Det var skønt, især bagefter. Jeg er stadig øm, men det forsvinder vel igen.....om nogle dage. Så ka' hun lære det ka' hun!!!!!

Etiketter: ,

torsdag, februar 21, 2008

Endelig....

En af de lokale sportsforretninger har de sidste 3 uger haft et tilbud hvori der både var løbetøj og -sko. Sådan en pakkeløsning. Da jeg henvendte mig i butikken for at få sammensat en sådan pakke, ville den flinke dame bare ikke sælge pakken til mig!

Hun målte mig med blikket.....både op og ned......konklusion: Du vejer for lidt til det her tilbud!Fair nok......og fint at hun siger, at skoene ikke passer til mig. Jeg ville jo også blive irriteret, hvis jeg kom hjem med noget forkert. Ihærdigt og kundevenligt forsøgte hun så at finde en anden sko, der kunne indgå i tilbuddet, men desværre......ingen sko mindre end str. 38!

Små mennesker med små fødder der oven i købet vejer "for lidt", løber åbenbart ikke!!

Nu er det jo ikke den første sportsforretning jeg har været inde i det sidste ½ år (de gamle gik i stykker i sommers) for at opdrive et par løbesko. Faktisk synes jeg ikke jeg er særlig kritisk (udover størrelsen, altså) for jeg skal hverken løbe halv- eller helmarathon, men kun løbe rundt i nabolaget og så lunte rundt nede i skoven, så det har da undret mig noget, at det kunne være så svært.

Nu er det så efter lang tids søgen langt om længe lykkedes mig at finde et par løbesko i min størrelse! Troede bare ikke lige jeg nogensinde ville købe sko på nettet - men desperat kan man vel blive og det bedste af det hele er: De passer!!

Så er der kun lige én ting mere jeg kan undre mig over i den sammenhæng: Hvorfor pokker laver man stort set kun hvide løbesko? Det er da ikke særlig praktisk - hvordan ser de her lige ud efter den første tur i skoven?

Etiketter: ,

lørdag, februar 16, 2008

2 af 12 projekter

Så smuttede Camillas benvarmere også af pindene. Ikke at der ikke er blevet pillet op undervejs - selvfølgelig er der det! Der var jo, som forventet, ikke garn nok af det selvstribende. Den sidste farverapport pillede jeg så op på det rør jeg havde strikket. "Striberne" blev klippet fra hinanden, og der blev strikket nye striber ind imellem de ensfarvede så overgangen ikke skulle blive alt for voldsom. Derfor den lidt sjove farvefordeligen på det nederste stykke.

Camilla er stor-tilfreds og så kan jeg jo også være det. På grund af alle disse "løse" striber, var der "heldigvis" også endehæfning til et par timer i går aftes da vi så X-Faktor....

En lille detalje lige over knæet er en hulrække med et bånd i. Tøse-barnet har ingen lår, så der er ikke noget der kan holde på "rørene". Nu kan de tøjres, så de ikke åler under dansen!

Garnet er rester i diverse blå opal-garner - alt fra lageret og februar måneds projekt ud af de 12 der skal laves i løbet af året.

Etiketter: ,

Hot stuff...

Ferien er ved at synge på sidste vers, desværre! Mandagen er faretruende nær....ikke at jeg er træt af mit job...nææhh, jeg orker bare ikke tanken lige nu, og alligevel kommer den snigende hele tiden.

De sidste tre dage har vi ligget med enden i vejret iført overtræksdragter, støvmasker og lækre handsker og efterisoleret loft. Konen her er så "lille" at hun snildt og nemt og meget maveliggende med hagen i rockwool'en kan komme heeelt ud under udhænget....... praktisk kan jeg godt se og jeg kan dårligt få armene ned igen.....!

Vi har talt om isolering rigtig mange gange, men det giver ligesom ikke varmen....og vi fik ikke lige gjort noget ved det. Grunden har været, at det hadejobbet over alle hadejobs, men efterhånden kunne vi ikke finde flere undskyldninger for, ikke at få det gjort......

Nu er vi så næsten færdige. Der mangler lidt detaljer og flytningen af en gangbro, så der også kan komme mere isolering under. Men i store træk er vi ved vejs ende og følelsen er rigtig god - selvom det stadig stikker og klør lidt hist og her.

Etiketter:

torsdag, februar 14, 2008

Får får får?

To styks nye puder til ny bil er nu fremstillet, efter en ekspres-haste-levering fra Fjølner. Mage til hurtighed skal man vist lede længe efter! Bestil i dag - modtag i morgen. Hurtigere kan det vist ikke gøres.

De gamle puder vi havde liggende i bilen var blegede og grimme og efter mandes udsagn, så passede de ikke længere til bilen :-)

Bændel var en by i Rusland - og det var kantebånd i den rette kulør også (gad vide hvad jeg har brugt det til?), så bindebåndene blev hvad kassen gemte: Snørebånd af hærens de bedste.

Ingen tvivl om, at bindebåndene stadig holder når puder og betræk engang ER gået i opløsning!!

Etiketter:

tirsdag, februar 12, 2008

Hele tre ting...

"Drageløberen" har de sidste par dage været skyld i min manglende nattesøvn. Præcis som "Under en strålende sol" var det for cirka 14 dage siden. Jeg kunne ikke lægge dem fra mig, da jeg først fik begyndt. Hosseini fængsler mig! Jeg kan ikke sige andet end: Læs dem, hvis du ikke allerede har gjort det!!

Der røg så lige et par strikkeaftener, men de var godt givet ud. Alligevel er jeg blevet færdig med "Haven". Det er skyllet op og ligger nu til parade på badeværelsesgulvet - til glæde for nogle :-)

Umiddelbart er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet og garnet gør jo, at det er blevet noget så blødt. Det kan kun været godt at kunne slynge det om halsen. Har nu besluttet mig for, at det skal gives væk.....men nu skal det jo lige tørre først!!

Nu hvor det er blevet Februar, skulle jeg så også igang med mit 2. projekt. Min aftale med mig selv er, at jeg hver måned skal strikke en ting af noget af alt det strømpegarn, som efterhånden fylder ret godt på lageret - gad vide hvor det så lige er kommet fra :-)

Denne måned bliver det et par benvarmere til Camilla. Ikke noget kæmpeprojekt, men noget varmt og brugbart. De skal være laaaange for det er hendes ben. Første "rør" er strikket og venter lige på en rib-afslutning, for jeg ved endnu ikke om garnet rækker. Hvis det ikke gør, så pilles der bare lidt op på det der allerede er strikket - så kommer det hele til at passe. Et nemt, varmt og hurtigt projekt og velegnet til TV-strik!! Mere end hele 3 ting på en gang.

Etiketter: ,

søndag, februar 10, 2008

2 x genbrug...

Så nåede vi endelig hertil. Ferien har indfundet sig. Ikke at vi vil ligge på den lade side denne uge, men det er skønt at have en hel uge, hvor arbejdet er langt væk - i tankerne i hvert fald. De sidste tre dage inden ferien arbejdede jeg ca. 30 timer, så jeg synes jeg både trænger og har fortjent at holde ferie!

Dagen i dag er brugt ved symaskinen. Camilla spurgte i morges, om jeg ikke havde tid til at sy lidt sammen med hende. Hun havde nemlig fået den fikse idé, at hun ville sy en kjole til en af Bratz-dukkerne. Fin idé, men godt inde i udklipningen af stoffet kunne jeg godt se, at hun ikke selv ville kunne styre stoffet og ej heller sy det sammen. Så det blev mit projekt. Heldigvis gik det rimelig godt.
Mønsteret var til Barbie, men med lidt tilretning af størrelsen gik det alligevel sådan nogenlunde "gelinde". Nogle af sømmene er ikke så pæne bagpå, men det er vel også forsiden man kigger mest på :-)
Så nu er min gamle sommerkjole tryllet om til en noget mindre størrelse. Festkjole m. stola og hårbånd til Bratz.
Bordet dukken står på er slebet af i dag. Vi hentede for et stykke tid siden bordet i København - et sortbejset laboratoriebord. I dag har manden så høvlet og slebet syreskader og brændemærker væk, så nu er bordpladen blevet rigtig fin. Nu mangler resten af bordet så lige at blive "top-tunet", men det må komme en anden dag når vejret indbyder til udendørs sysler. Det tager tid, men det er umagen værd. Træet indenunder er meget hårdt og fint. Det skal nok blive godt og det bedste ved bordet er, at der snildt kan sidde 10 personer omkring det og så har det en historie!

Etiketter:

onsdag, februar 06, 2008

Siden sidst...

...har det været weekend med fastelavnsindslag. Alexander var dårlig om lørdagen, men nåede heldigvis at blive top-klar til søndag, hvor der var tøndeslagning i hallen.

...har konen her været ude og "fræse" i det nye køretøj. For hulen da hvor den rykker...... jeg er lidt bange for at det kommer til at koste dyrt hvis jeg (vi) ikke tager mig (os) gevaldigt sammen og holder konstant øje med farten. Heldigvis var der ingen fartkontrol i søndags da jeg blev sluppet løs :-)

...har jeg været til det årlige landsmøde på Nyborg Strand i "Gymnasieskolernes sekretærforening". Blandet og godt program med både meget faglige og mindre faglige men alligevel meget anvendelige indslag. Arne Nielsson havde et budskab - og det blev i den grad taget med hjem! Der var ingen sure miner på kontoret i dag - gad vide hvor længe det holder?


...har jeg fået strikket på Haven og er nået et godt stykke. Jeg har dog også opdaget en fejl laaaangt tilbage, men jeg har IKKE pillet op. Den får lov til at være!!!
...har posten været forbi med endnu en bog, som jeg har købt for mine fødselsdagspenge. Efter en meget hurtig gennembladring kunne jeg godt tænke mig at kigge lidt nærmere på "Turnaround Vest". Ser spændende ud, men den kræver vist noget lidt interessant garn - det har jeg helt sikkert ikke på lager!
...er jeg blevet pålagt et par ekstra arbejdsopgaver, som skal klares ved siden af alt det andet, så jeg ved også hvad jeg skal få tiden til at gå med de næste par måneder. Arbejder i forvejen over hver dag, fordi der mangler en kollega. Nu mangler der to!!

Etiketter: ,

fredag, februar 01, 2008

Én af og én på pindene...

Så blev Wicked II færdig. Ikke at jeg er helt tilfreds med resultatet, men det skyldes farveforskellen i garnet. Ellers er den tip-top i orden og det er helt sikkert ikke den sidste model der strikkes efter den opskrift. Denne gang har jeg, tvunget af omstændighederne, strikket en bredere rib forneden. Efter at have kigget lidt på den synes jeg faktisk, at det er helt i orden. Måske man kunne lave den endnu længere/bredere næste gang.

Forbrug: 5 nøgler af Coops strømpegarn. En reminder til mig selv: Køb garn nok i første omgang, det kan spare en masse tid og ærgelser!!!

En af gaverne, da jeg havde fødselsdag midt i januar, var penge til køb af strikkebøger i England. Det tog ikke lang tid at overvje, hvilken bog der skulle hjem på hylden: Heartfelt. Den landede så i postkassen i går, hviket jo ikke kunne passe bedre, når nu jeg havde færdiggjort noget! Belønningen må da være at kaste sig over noget nyt!!

Det blev så Haven som strikkes i dobbelt Arwetta. Jeg ligger desværre ikke inde med noget kæmpelager af ens garn, men derimod mange små portioner. Derfor kan jeg ikke sådan lige, og uden planlægning, gå igang med en sweater eller trøje i voksenstrørrelse. Derfor et lille projekt til en start. Der er flere modeller i bogen, som jeg bliver nødt til at strikke. Skøn bog!!!
For ikke at det hele skal ende med at handle om strik her på kanalen, så ringede de fra bilforhandleren i går. Vi kunne hente den nye bil, hvis vi havde lyst - sådan lige mange dage før forventet. Herligt! Manden kom godt nok i omdrejninger, så nu er vi de lykkelige ejere at et stk. nyt køretøj. Gad vide hvor lang tid det så tager, at finde ud af hvor alting sidder og hvordan man kører i den???

Etiketter: