mandag, marts 31, 2008

I syv sind...

Være stærkt i tvivl.
Dette udtryk er en forkortet udgave af vendingen "være i syv sind over en dørtærskel" det vil sige "skifte sind syv gange på vej fra den ene stue til den anden", altså være vægelsindet.

Holberg siger om hovedpersonen i "Den vægelsindede": "Det er virkelig en af de underligste koner udi byen, som har 16 sind på en dag", så antallet af sind kan altså variere.

At man taler om netop syv sind, hænger nok sammen med, at tallet syv helt fra oldtiden har været et helligt tal i både religion og folketro, måske på grundlag af ugens syv dage.

Man kan her blot tænke på begrerver som de syv dødssynder og verdens syv underværker, samt faste vendinger som f.eks. min mund er lukket med syv segl, syv lange og syv brede, til syvende og sidst, i den syvende himmel.

Så ve' I os' det - ik' Tina!

Etiketter:

torsdag, marts 27, 2008

Bagud....

...er hvad jeg er. Bare fordi jeg lige var lidt væk i Påsken og ikke havde taget hæklerierne med. Gad ikke lige slæbe alle de der forskellige garnnøgler med - tror nok også manden syntes at jeg havde rigeligt garn med allerede :-)

Nu er jeg så nået til 3. del af mysteriet, men lige nu er jeg i syv sind (eller deromkring). Jeg ved ikke lige hvad jeg skal synes om de dersens fastmasker midt i det hele, og så alligevel.......jeg aner jo ikke hvad der kommer bagefter......ok, det er så lige idéen med "Mysteriet" Fru Krogh...

Er der nogen derude der er med på samme "Mysterie" og har taget et billede af sagerne, så jeg lige kan få lov til at smugkigge?

Måske jeg bare ikke lige har fået taget mig sammen til at komme videre.......og jeg kommer også til at mangle garn i de mørke farver.....ynk, ynk............og så er jeg noget så snottet og hoster som en gammel traktor...........og tag dig nu bare sammen og sæt i gang!!

Etiketter:

tirsdag, marts 25, 2008

En by i Rusland...

Jeg undrede mig i et tidligere indlæg over hvor talemåden "en by i Rusland" stammede fra, og hvorfor det lige var Rusland. Dorte havde været så sød at undersøge det og fandt noget af svaret. Jeg blev så endnu mere nysgerrig. I går da jeg var ude og løbe, og hjernen bare fik lov til at køre i tomgang kom jeg pludselig til at tænke på, at jeg for lang tid siden fik en bog i fødselsdagsgave, som jeg ikke helt vidste at jeg manglede. Den handlede da vist om alle de der ting "man går og siger" uden egentlig at tænke nærmere over hvor de stammer fra, og hvad de helt nøjagtigt betyder. Hjem og slå op og tju-hej........der stod det jo lige:

En by i Rusland
Noget, der er helt utænkeligt, eller som man ikke kan forestille sig muligt i en bestemt sammenhæng.
Udtrykket betyder egentlig "et sted hvor der tales noget lige så uforståeligt eller ukendt som sproget i en fjern russisk landsby". Rusland har traditionelt været det nærmeste land ved Danmark, hvor man talte et sædvanligvis helt uforståeligt sprog. Tyskerne havde tjekkerne nærmere på, og et belægtet tysk udtryk hedder böhmische Dörfer, egentlig tjekkiske landsbyer (som for tyskerne er fremmedartede og svære at udtale), som bruges i betydningen "noget helt uforståeligt, det rene volapyk".

Fra bogen "Politikens hvorfor siger vi sådan.

Så ved I det, hvis der skulle være andre der går og grubler over den slags mærkelige ting :-))

Etiketter:

mandag, marts 24, 2008

3 af 12 projekter 2008

Ferien på Fanø blev udover løbe- og gåture også brugt på afslapning og strik. Jeg havde da pakket garn og pinde så jeg kunne klare mig. Skulle jo nødigt løbe tør, så jeg skulle sidde med hænderne i skødet.....:-)

Bl.a. fik jeg strikket forstykket til denne lille vest, som var påbegyndt inden vi tog afsted. Jeg troede faktisk det var strømpegarn jeg strikkede i, men efter nærmere overvejelse og noget undren, fandt jeg ud af, at det måtte være rester af Hifa Superwash Uldgarn. Skidt så med det. Godt nok havde jeg jo lovet migselv, at jeg ville strikke 12 projekter i strømpegarn, meeeen jeg var jo i god tro da jeg slog de første masker op. Så gælder det vel lidt alligevel.....

Opskriften er delvist fra bogen "Sødt og blødt". I bogen er det en sweater, men da jeg tvivlede på at jeg ville have garn nok til ærmer også, og da jeg har et noget anstrengt forhold til tilsatte ærmer - især til børn - ja, så endte det med at tog lidt ind til ærmegab og lavede ribkanter både i ærmegabet og forneden så det blev en vest i stedet for. Jeg har strikket i dobbelt garn på p. 4½ - ribkanterne dog på p. 4. Resultatet er jeg ok-tilfreds med - nu håber jeg bare den passer modtageren!

Etiketter:

søndag, marts 23, 2008

Fanø

Nu hvor jeg har fået nogenlunde styr på vasketøjet og udpakningen kan jeg, synes jeg selv, med god samvittighed lige opdatere her, og skrive lidt om vores gøren og laden siden jeg var her sidst. Det er jo ved at være noget tid siden......

Sidste lørdag tog vi til Fanø, hvor vi havde lejet et dejligt sommerhus ude i klitterne. Super beliggenhed, uden at det var alt for forblæst. Vi fik travet en del på stranden udfor Rindby - og fundet en masse sneglehuse fra Konksneglen. Alexander er jo tosset med at samle og vi var nemme at lokke med. Sneglehusene er meget fine og dekorative, så vi har en del af dem med hjem.

Vi fik besøgt både Nordby og Sønderho, hvor vi kiggede på alle de meget gamle og meget flotte huse. I Nordby besøgte vi Glaspusteriet og fik også købt et par snapseglas med hjem. Manden laver kryddersnaps og det hænder da også at vi smager lidt på dem. Nu kan vi så nyde "en lille en" i de meget flotte og dekorative glas og tænke på Fanø......

Vi fik også kigget indenfor i Kunstladen. Der er godt nok lidt for enhver smag. De havde bl.a. en meget fin og ret stor garn- og håndarbejdsafdeling. Jeg kunne sikkert godt have brugt en dag derinde, men familiens tålmodighed rakte desværre ikke til mere end en ½ times tid. Der var mange fine strikkede ting og megen inspiration at hente, og bare deres udvalg af strikkebøger - uha det kunne have blevet dyrt.

På vej hjem fra Sønderho kiggede vi ind forbi naturlegepladsen ved Pælebjerg, som ligger i Fanø Plantage. Legepladsen kan stærkt anbefales, hvis man skulle komme forbi, og have nogle børn med - ja, det går altså også uden børn, for der er rigtig mange flotte ting at kigge på. Alene udskæringerne på tingene, er turen værd. Meget imponerende, og børnene kunne sagtens have brugt mere tid på at suse rundt og prøve de forskellige ting.

Grunden til at vi valgte at holde Påskeferie på Fanø er jo Påskeløbet. I år var det orienteringsløb i vådt og smattet terræn. Heldigvis trækker vandet hurtigt væk når der er sand nedenunder. Vinden gjorde også sit, og alle klubteltene levede deres eget liv om natten, hvor vejret bød på lidt af hvert incl. kuling. Dagene begyndte derfor med at få samlet hele teltet sammen, så det kunne rejses og vi kunne komme i læ for vind og regnbyger.

Vi fik meget våde sko og fødder - ja, helt op til knæene. Vi kunne hurtigt blive enige om, at det måtte være en sport for de seje!! Er det fordi at "det normale" kun er for amatører, at vi kaster os ud i sådan noget igen og igen? Påskefrokosten blev indtaget siddende på en plastikpose udenfor teltet - 2 min. efter væltede regnen dog ned, og vi måtte trække "indenfor".

Desværre endte det hele lidt for tidligt. Manden sled al huden af hælene - måske som følge af næsten nye og ikke helt tiltrådte sko og så alt for meget vand, sand og smat i skoene. Han udgik på 2. etape, og vi valgte så at tage hjem lørdag formiddag. Camilla og jeg kunne ellers godt have taget en Åben bane lørdag også, men det var, viste det sig, en god idé at tage hjem tidligt lørdag. Mange andre o-løbere havde holdt i kø i 2½ time for at komme med færgen til Esbjerg.

Etiketter: ,

torsdag, marts 13, 2008

Experimentel weekend

Jeg er her stadigvæk, selvom der sikkert er mere end én af jer, der har været stærkt i tvivl. Arbejdet tager for meget af min tid i øjeblikket og jeg glæder mig meget til det bliver bedre - sådan cirka på den anden side af sommerferien :-)

Sidste weekend var vi en tur i Experimentariet. Det var godt nok en super oplevelse og ungerne (og måske også de voksne) hyggede sig gevaldigt. Der er næsten alf for meget at kigge på og lige så meget der skal prøves. Den første times tid anede Alexander simpelt hen ikke hvor han skulle kigge hen og hvad han lige skulle prøve. Heldigvis gik det lidt mere stille og roligt resten af tiden og vi fik prøvet en masse forskellige ting.

Bl.a. at lave kæmpe-sæbebobler, cyklet om kap - både op og ned ad bakke, spillet og hoppet på diverse "musik-instrumenter", set fysikshow og kigget på varmluftsballon og så fik vi også lige afprøvet vores balance.......med lidt stædighed kom også jeg hele vejen over. (Schyyy..... men ikke i første forsøg)! Camilla var jo bare en haj til det, og så står jeg jo ikke tilbage for sådan en lille konkurrence!


Håndarbejde er vist ved at være en by i Rusland (hvorfor siger man egentlig det?), og jeg har ikke fået lavet ret meget i denne uge. Jeg har været ude og løbe om eftermiddagen nogle gange og så er den daglige rutine skubbet lidt, og det går så ud over håndarbejdet om aftenen. Marianne har skudt 2. omgang af Hækle-mystery i gang, så der hækles dog stille og roligt derudaf. Jeg er vist ved at været nået så langt, så jeg nok skal prøve at måle stykket - det ville jo være surt at lave for meget!

Etiketter: ,

mandag, marts 03, 2008

Hvad er det.....

.....der er (næsten) kvadratisk, praktisk og godt???

Ja, det er så en strikkeprøve i mit ny-indkøbte Shetlandsuld, som skal bruges til en sweater til manden. Jeg synes nu det virker lidt hårdt i det, men nu prøver jeg lige at vaske lappen næste gang der skal vaskes uld. Så må vi se eller måske nærmere mærke hvordan det så ser ud/føles. Denne gang er jeg dog helt sikker på, at der er garn nok:-) Jeg har købt to kilo-spoler, så der skulle da også gerne være lidt til lageret til senere brug!!

Nu skal der bare findes en opskrift. Jeg tror jeg har stort set frie hænder, bare ikke det bliver helt i glatstrik, for det bliver trods alt for kedeligt til ham. Det gider jeg nu heller ikke. Fejlrisikoen vil i så fald være alt, alt for lille og vi skulle jo nødigt ud i, at jeg strikkede en sweater i første forsøg, vel?

Etiketter:

søndag, marts 02, 2008

Søndags-sysler

Tusind tak for alle de rosende ord om sweateren i sidste indlæg. Det varmer og jeg bliver så glad når I tager jer tid til at lægge en kommentar! Jeg er ikke selv alt for god til det, men er dog, synes jeg selv, kommet lidt efter det på det sidste. Det betyder meget, at man ved, at der er nogen derude der læser med.

Jeg kom jo til at hoppe på Mariannes Hæklemysterie, og har nu lavet en strimmel på 28 x 120 cm. Jeg har brugt 14 masker ekstra for at få de 28 cm. i bredden. Nu er jeg så klar til på fredag hvor næste del af opgaven bliver lagt ud. Tak for jeres råd om, at hækle enderne ind, så der ikke er så meget at hæfte bagefter. Gad vide hvorfor jeg ikke selv på noget tidpunkt har tænkt så langt?? Det behøver I så ikke kommentere :-)

Udover begyndelsen på tæppet, er jeg begyndt og nået over halvvejs på Aleita Shell fra sidste nr. af IK. Det kører bare derud af i dobbelt mørkerød Arwette.

Ingen tvivl om, at den bliver godt lun! Måske også for lun, når der nu er tale om en vest - det finder jeg jo først rigtig ud af, når jeg tager den i brug.

I dag skulle vi have været en tur i Experimentarium i København, men Alexander har hevet sig en god gang snot og hoste, så det er lige udskudt til senere. Det ville være synd, hvis han ikke fik så meget ud af det, når nu han selv er sådan en Ole Opfinder!

Dagen er så blevet brugt på andre sysler - bl.a. oprydning og tøjvask - der er jo altid nok at gå i gang med. Derudover har jeg været ude at løbe en tur i formiddags. Sådan en 5-6 km. på 40 min. blev det til. Jeg er godt tilfreds. Jeg har jo ikke løbet rigtigt siden engang sidste sommer, så jeg skal jo lige op i omdrejninger igen. Heldigvis cykler jeg 10-12 km. hver dag og går til Aerobic en gang om ugen, så jeg har ikke været gået helt i stå i vinter. Vejret var bare skønt og solen skinnede, hvilket også trækker mig udenfor. Længst hjemmefra trådte jeg desværre lige "igennem stien" nede i skoven, og sad fast i mudder helt op til knæet. Det var så det med det usmarte i, at løbeskoene VAR hvide!!

Etiketter: , , ,