mandag, juni 30, 2008

Hunden i natten....

Jeg har de sidste tre aftener læst "Den mystiske sag om hunden i natten" af Mark Haddon. Faktisk er det slet ikke sagen om hunden der er det væsentlige i bogen, men derimod fortælleren, som skal forestille at være en 15-årig dreng der lider af Aspergers syndrom.

Systmer, ritualer og formler fylder i den unge mands verden og de forkerte farver, kan ødelægge hele dagen. Historien tager en uventet drejning, men selve handlingen fylder faktisk ikke særlig meget i bogen. Alligevel er det en læseoplevelse ud over det sædvanlige.

Jeg blev revet med og hevet ind i et univers, som jeg ikke kendte ret meget til på forhånd. Anderledes.....det er den i hvert fald!

Etiketter:

fredag, juni 27, 2008

Minushjerne...

Vi har mange fugle og fugleunger i haven i denne tid. Vi sidder alle og spiser morgenmad og kigger på, at en meget sulten og højtråbende solsorteunge bliver fodret ude på sandkassen:

Alexander: Den ser ikke særlig kvik ud den der unge.....den kan ikke have meget hjerne ........men den må have en stor mave!

Etiketter:

torsdag, juni 19, 2008

February...

......er det jo heldigvis ikke, men alligevel kom jeg til at begynde på february lady sweater. Den er efterhånden set en del steder, men det bliver den ikke mindre interessant af. Genial tror jeg den er.

Jeg begyndte på den i søndags ude i drivhuset (hvor jeg heldigvis ikke kunne se alt det andet jeg burde have taget mig af), men er desværre ikke nået så meget længere. Har nok strikket 12 pinde mere, men det er så også gjort både frem og tilbage!!

Garnet er Shetlandsuld fra BC Garn. Jeg strikker med dobbelt tråd, og manden blev noget nervøs og noget utilfreds da han opdagede, at der var taget hul på spolerne. Garnet var/er tiltænkt en sweater til ham, meeen jeg tror nu nok at der kan bliver lidt til ham også. Jeg har to spoler af 1 kilo....... men man ved jo ikke hvad koner kan finde på når der lige kommer den rigtige opskrift forbi.................måske han alligevel ikke skal føle sig for sikker :-)

Etiketter:

mandag, juni 16, 2008

Lørdagstur

Lørdag eftermiddag gik turen til Fuglsang. Vi havde aftalt med et hold rigtig gode venner, at vi skulle mødes dernede med kaffekurv, hjemmebagt kage og børn, og så hygge os. Vejret så noget tvivlsomt ud, og i Nykøbing havde det regnet lidt om formiddagen, men bilen blev pakket og påklædningen blev sådan noget lag på lag, så vi ville kunne klare det hele.

Vi hyggede os gjorde vi. Vi drak kaffe, spiste kage, snakkede, kiggede på snoge i voldgraven - der var godt nok mange af slagsen. De lå og solede sig på kanten hele vejen rundt, og når vi så kom for tæt på forsvandt de ind i revner og sprækker rundt omkring. Især Alexander var helt væk i dem, og måtte have en masse billeder med hjem. Selv har jeg et lidt mere anstrengt forhold til den slags kryb, men det gik nu alligevel, og jeg måtte også hen og kigge på dem.

Vi gik en tur rundt i parken og var på Galleri i den gamle gartnerbolig. Vi besøgte "Troldeskoven" midt i parken. Et kææææmpe træ, der har slået rødder mange steder og som man derfor kan gå "ind i". Det er vildt imponerende og ungerne morede sig meget med at løbe rundt derinde, og kigge på de meget mærkelige stammer.

Det eneste vi sådan set bare aldrig nåede var, at komme ind og se museet. Det blev vi så enige om, at vi må have til gode til en anden gang. Denne gang var vejret med os og solen skinnede så dejligt det meste af tiden. Det udnyttede vi. Men et er sikkert: Vi kommer igen, gør vi!! Vi skal også ned og gå Skejten rundt. Det må også blive en anden dag eller måske vi er nødt til at fordele det på TO dage med det manglende tempo vi har på......

Etiketter: ,

fredag, juni 13, 2008

Heldig....

Jeg har vundet! Jeg har vundet en bog.....om haven. Jeg kan godt, hvis jeg anstrenger mig en smule, huske at jeg deltog i en konkurrence da jeg på et tidspunkt kiggede efter gode bøger på Saxo's hjemmeside. Alligevel var jeg en kende forvirret da jeg åbnede postkassen og der lå en bogpakke. Kunne ikke huske at have bestilt noget, men der var så også en god forklaring på bogens vej til min postkasse......

Efter en hurtig gennembladring af bogen kan jeg så konstatere, at jeg er rigtig glad for, at jeg ikke har betalt penge for bogen. Ikke at der er noget galt på den måde og der er også mange fine billeder i, men jeg ville bare føle mig snydt, hvis jeg selv havde købt den. Der er nogle fine projekter i, men hvis man ikke lige står for at skulle bygge en shelter eller en hønsegård, så er det nok ikke den bog man lige skal investere penge i.

Etiketter:

torsdag, juni 12, 2008

Glad Gul "Giraf"

Så fik jeg hende lige lokket med ud i den "skønne" sol. Vi er ikke helt enige om solens lyksaligheder, og i øjeblikket tuller hun rundt med solbriller på når hun er udendørs, for ikke at de høfeberramte øjne skal blive generet for meget af solens stråler.

Men det går jo ikke med solbriller, når man skal fotograferes og er lidt forfængelig. Derfor det lidt rynkede udtryk. Men hermed er der i hvert fald et billede af top med indhold.

Jeg håber på, at den gang vask, som toppen ikke har fået endnu vil hjælpe lidt.....for den er stadig ikke helt fin i kanten forneden.

Etiketter:

Kækt eller kikset...

Jeg har slået op, og strikket snart ½ meter på endnu en af modellerne i "Kæk og klasssisk....". Denne gang er det "Cool kjole" der skal prøves.

Jeg har i alt for mange år haft ca. 20 nøgler af noget underligt garn (Scheepjes - Larissa) liggende. Det er fyldt med alle mulige ikke helt naturlige ting .... og 15 % uld. Det er sådan set ikke værd at strikke i. På store pinde og i dobbelt garn går det lige an, og det er så ikke lige min kop the heller, med de der træstammer!


Gad vide hvorfor jeg lige gik i gang med det projekt så?

Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det for at få brugt noget af det der underlige garn, som jeg på et eller andet tidspunkt for ca. 10 år siden, åbenbart ikke kunne leve uden. Det kan jeg så undre mig over i dag. Er det kun mig der har gemme-garn liggende, som jeg ikke aner hvorfor jeg har købt?

Etiketter:

onsdag, juni 11, 2008

Skole(ns) træthed....

Alexander: Hvis man skriver B foran elefant så er det en belefant!
Mor: Hvad er en belefant for noget?
Alexander: Det ved jeg ikke, men er det ikke rigtigt?

Stavningen er vist ved at stige den unge mand lidt til hovedet. Gad vide om det er tegn på, at han er klar til at komme i 1. klasse?

Han glæder sig i hvert fald vildt meget. Ikke at han helt ved hvorfor, men lige nu keder han sig noget så grusomt, og vil bare gerne videre. Opgaverne er for nemme og han er så træt af at farve firkantede arealer i matematik.......han ved efterhånden godt hvilke firkanter der er størst :-(

Jeg tror alle, incl. lærere, trænger til sommerferie. Vi har en rigtig god skole i byen og han har indtil nu været meget glad for at gå der. Han er også stadigvæk glad for frikvarterer og kammerater, men undervisningen har han ikke meget til overs for. Håber det bliver bedre efter sommerferien, hvor der kommer nye lærere og nye bøger til.

I fredags da klassen havde været på biblioteket kom Alexander hjem med to Lucky Luke tegneserier og bemærkningen: Jeg vil gerne lære at læse, så jeg kan læse hvad de siger!!

Etiketter: ,

mandag, juni 09, 2008

5 af 12 projekter

Lige så forsinket som i april måned er jeg nu endelig blevet færdig med maj måneds projekt. Pilespids strikket efter opskrift i bogen " Kæk og klassisk" som vist efterhånden er omtalt en del steder. Den fortjener det også. Det er en supergod og inspirerende bog. Blusen er strikket til Camilla, som er fint tilfreds med resultatet.

Str.: En udvidet 10'er.

Færdig længde: 49 cm midt for og bag.

Garnforbrug: 142 gram opal - købt hos Vivian.

Ændringer: Udtagninger på hver 8. pind og indtagninger på hver 16. pind. Kunne se andre steder, at den blev for meget A-facon til Camilla som er tynd som et siv. Derudover er der hæklet fastmasker på alle kanterne, for at de ikke skulle rulle så voldsomt, og for at halshullet ikke skulle blive for stort.
Faconen er ikke helt så spids som den sikkert var tænkt, men den sidder godt på Camilla og det er jo hovedsagen. Forhåbentlig varer det lidt endnu før der skal en lille ulden vest til for at holde varmen.

Etiketter:

lørdag, juni 07, 2008

Aftentur

Nogen er heldigere end andre!! Mand og børn kunne holde fri hele Grundlovsdagen og manden også i går, fredag. Der skulle børnene så lige en tur i skole, men kom allerede hjem kl. 13.

Jeg havde derimod både "vundet" de skriftlige prøver Grundlovsdag, forberedeslserne i hallen til fredag OG oprydning i hallen fredag eftermiddag. Sådan er det bare - eksamenstiden fylder godt i årets overarbejde, og sådan er det bare!!

Der var så heller ikke langt fra tanke til handling da jeg skulle købe ind på vej hjem fredag eftermiddag. Vi skulle ud og nyde vejret, naturen og hinanden, så der blev købt ind til en hurtig madkurv, og så blev familen ellers hevet med ud i den skønne natur der omgiver os.

Turen gik til Knudshoved Odde, hvor vi fandt en skøn strand med en masse dejlige sten.

Madkurven blev hurtig tømt og så gik jagten ind - hvem kunne finde de flotteste sten? Der blev da også fundet "et par stykker" der måtte med hjem. Derfor var turen op gennem skoven også lidt længere da vi skulle tilbage til bilen - måske også fordi vi blev jagtet af nogle meget hidsige myg. Myggenes interesse for os har vi så også glæde af i dag :-)

Etiketter: ,