lørdag, august 09, 2008

Sverige - nok engang....

Uhhhhaaaa....da, da..........ferien er forbi - ovre for denne gang, og det der med at komme op i omdrejninger igen, er meget fælt og voldsomt. Bloggen er blevet forsømt på det skammeligste, men nu vil jeg lige prøve at samle lidt sammen på alle trådene - det er jo ikke fordi her ikke er sket noget. Jeg lægger lige ud med lidt fra ferien......

En af ugerne var vi i Sverige (ja, hvor ellers vil nogen tænke), for vi kan ikke undvære den svenske natur, duften, myggene (?), knækbrødet og alt det andet. Vi havde lejet sommerhus ca. 60 km. syd for Stockholm - på Mörkö. Huset var sådan set ikke noget at råbe hurra for, og Novasol er også blevet gjort bekendt med den manglende rengøring og manglende vedligeholdelse, af et ellers ret dyrt hus. Ikke at jeg har hørt noget fra dem, men så ved de det i hvert fald. Det er lidt surt at give en masse penge for ikke ret meget andet end udsigten. Billederne på nettet kan godt nok snyde når man bestiller.

Men bortset fra det, så havde vi en rigtig dejlig tur og ugen forsvandt bare alt for hurtigt. Til huset hørte en robåd, som vi jo bare måtte en tur ud i. Det er godt nok ikke helt nemt at "styre" sådan en sag. Vi er begge vant til at padle kano, men det er lidt anderledes at sidde baglæns og ikke kunne se hvor man er på vej hen, og så lige det der med at skulle tage fat i begge sider og finde ud af at man ikke trækker lige hårdt med begge arme......der blev zig-zagget noget gennem vandet, og ungerne havde meget travlt med at vi ikke tog den direkte "vej". Men solen skinnede, det var sommer og hvad gør det så, om man får roet lidt længere end planlagt? Der var gæs og køer at kigge på og en enkelt trane, der mente at vi ikke kunne se den inde i sivene.

Der blev også tid til at bade lidt. Vandet nedenfor huset var godt til formålet, men det er ikke som at bade i vores havvand herhjemme. Vandet var brunligt, og vi kender det jo fra alle de foregående år i Sverige, men i starten var børnene lidt skeptiske. Normalt er brunt vand lig med beskidt vand. Men da vi jo gik i, så kunne det ikke være helt dårligt. Efterfølgende blev der bygget sandslot, men det fik ikke lov til at overleve fra dag til dag for de "fastboende" rev det i stykker hver aften. Sådan noget må man åbenbart ikke!!

Lige ved siden af huset løb en vandrerute, så den ene dag benyttede vi os af, at den bare lige lå der. Vi tog sådan en 3-4 km. den ene vej og så lige 3-4 km. den anden vej gennem skov og krat og over marker med køer og tyrekalve, som Alexander havde et øje på hele tiden. Gad vide om de ville komme efter ham?

En skøn tur, med god udsigt, mange lækre blåbær, og lige pludselig også rigtig mange skovmyrer i store tuer. Hold op hvor de bed, når man fik dem med som blinde passagerer i sandalerne. De var næsten ikke til at slippe af med igen.

Camilla gik endda og fablede om, at hun gerne ville på vandretur. Gad vide om hun mener det? Hun fik lov til at bære rygsækken med kaffe, vand og kiks for at det skulle "lugte" lidt af vandretur. Men det kan da godt være vi skulle prøve at tage hende med på bare en lille tur.
Vi brugte det meste af 3 hele dage inde i Stockholm, og alligevel fik vi ikke set alt det som vi gerne ville. Men vejret var næsten for godt til at være indendørs, så derfor blev det eneste museumsbesøg brugt på Vasa-museet. En kæmpe oplevelse for os alle. En hel dag brugte vi i Gamla Stan, som desværre viste sig, at være alt for turistpræget. Mange butikker solgte turist-tingel-tangel, og jeg havde forventet flere specialforretninger med lækre sager. Men de gamle huse og gyder var nu alligevel hele besøget værd - og så var der lige IKEA-besøget på vej ud af byen......lækker stor afdeling, og godt at vi ikke kunne have ret meget med hjem........

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Tine said...

Velkommen hjem.
Det lyder som en helt vidunderlig tur til Sverige.
Og sikke en masse i fik oplevet.

Nu truer hverdagen igen :-))

8:59 PM  
Blogger Gitte said...

Træls med huset. Jeg har også prøvet det med billeder der snyder. Den gang var det dog størrelsen det gjalt........ (Og børnen der skulle sove i køjeseng i et minimalt køkken!!!!)

Godt at I alligevel fik en dejlig og aktiv ferie - føler mig helt doven ved siden af.

10:05 PM  

Send en kommentar

<< Home