mandag, juli 17, 2006

Hjemvendt nordfra

Vi er hjemme igen efter kanotur i Värmland. Det var en god og hård fornøjelse. Vi har gjort det en del gange før, men det er første gang, at vi er afsted efter at vi har fået børn. Camilla kunne godt padle, men kunne ikke lægge kræfter i, så det var mig der skulle padle og styre den ene kano. Alexander padlede faktisk slet ikke - det var ikke hver dag at hans padle nåede at blive våd, så det var Michael der padlede og styrede den anden kano. Især overværingerne var hårde, fordi vi havde to kanoer at "bakse" rundt med, og der hvor vi var nødt til at tømme dem, for at få dem op af vandet tog det meget lang tid. Vi vidste det godt hjemmefra, men vejret var ikke lige med os på den første del af turen, hvilket var med til at gøre det lidt surt for os. Det blev dog heldigvis bedre de sidste dage, og vi var glade for, at vi kun havde taget en af de korteste ture (45 km.). Det tog os 4 padledage og en overliggerdag, hvor vi fik tørret vores tøj og fodtøj, at gennemføre turen. Alexander var kommet afsted med et sæt regntøj der ikke var tæt, og Michael trænger til nye overtræksbukser - vandet væltede lige igennem. Ellers var vores grej i orden! Al oppakning incl. soveposer og telt var tørt. Det kan vi nok takke pakkesækkene for - godt vi fik købt sådan nogle! Før har vi lånt tønder af kanocentralerne rundt omkring, men de er meget uhandige at pakke ned i en kano og de fylder det samme om de er fyldt eller ej. De andre har den fordel at de kan foldes ned, så de kun fylder som det der er i.

Morgenmaden bestod af havregrød ad libitum og the. Det er så svært at have franskbrød og nutella med derud! Middagsmad var varm suppe og knækbrød med pålæg (fra dåse), og aftensmaden bestod af dåsemad de første dage og frysetørret med de sidste. Især det frysetørrede var børnene ikke begejstrede for.....smagen var ok, men der er jo blandet alt muligt og umuligt i, som man ikke kan li'...........de har godt af det har de! Nu hvor de er hjemme igen værdsætter de i hvert fald at de kan få det på brødet de har lyst til!

Den sidste aften kom vi frem til en "shelter" og så gad vi ikke slå teltet op. Vi ville så kunne komme hurtigt afsted næste morgen, hvor vi skulle nå frem til kanocentralen i ordentlig tid og aflevere det hele. Det blev dog en noget kold fornøjelse, og det var kun børnene der fik sovet. Alexander havnede i Michaels sovepose, og Camilla måtte have mere tøj på midt på natten. Men så er det prøvet. De syntes alligevel det var sjovt bortset fra de 100 myggestik vi fik ud af det....hver! Det var nu godt at få en kop varm the sammen med havregrøden morgenen efter (...og ikke et ord om morgenhår!).

Alt i alt har det været en god og oplevelsesrig tur, men det skal ikke gøres om igen, før børnene er lidt større og kan padle lidt mere! Vi var glade for at det ikke var vores første kanotur, og at vi kendte ruten i forvejen!

I dag har jeg taget hul på de sidste tre uger af min ferie. De skal bare nydes.... lige nu er det vasketøjet der tages hånd om, men der skal også nok blive plads til andre ting, f.eks. skal der da strikkes lidt, så jeg har lidt relevant at fortæelle om. Bloggen her har vist efterhånden ikke meget at gøre med strik - der er vist gået ferie i det hele!

2 Comments:

Blogger Dorte said...

Herligt område at padle i !!! ...
Jeg har også padlet der både med og uden børn. Voksenturen var lang og strabadserende ... familieturen var ikke så ambitiøs ( faktisk padlede vi kun ud til eet perfekt sted og så tog vi små ture ud derfra - det viste sig nemlig at børnene ikke syntes det var skideskægt at sejle hele dagen, og så duer det jo ikke.
Kh Dorte

10:11 PM  
Blogger Bim said...

*ler
Hm, får man fråga var i Värmland ni var och paddlade??? Just här där jag bor går många turer förbi, och även på andra håll dessutom... Alltid kul att få koll på var gästande har varit på besök i länet...
Må så gott... en västvärmländska på besök, och samtidigt önskas en trevlig helg... kramis

5:23 PM  

Send en kommentar

<< Home