søndag, august 31, 2008

Har du...

....taget stilling til organdonation?

Jeg har længe vidst hvad jeg ville, men bare ikke fået gjort noget ved det. Det har jeg NU!

Hvad med dig? Har du talt med dine nærmeste om hvad du gerne vil - eller ikke vil?

Hvis du endnu ikke har sagt ja eller nej, kan det gøres lige her - tagstilling.nu.

torsdag, august 28, 2008

7 af 12 projekter 2008

Uha....da..da....jeg kommer jo til at indrømme det (endnu engang). Jeg er bagud! Men nu er der da kommet én ting mere af de der strikkepinde.

Camillas kjole (á la "Kæk og klassisk") er færdig og hun er fint tilfreds. Hun har også franarret mig (endnu) et bælte, som hun godt kunne li'......og som hun mente ville passe perfekt til netop den kjole....hm........! Det er ikke kun mine sko hun er ude efter!

Ænringer er kun halskanten, som jeg kunne se IKKE ville arte sig indenunder en vinterjakke, så den droppede vi - heldigvis kunne hun godt se det fornuftige i det. Derfor er der bare strikket en alm. ribkant foroven ligesom den der er lavet forneden. Dullerne ville hun under ingen omstændigheder rende rundt med, så dem "slap" jeg så for at lave - måske derfor at hun fik lokket mig til at lave et par ekstra huller i "hendes" bælte.

Etiketter: ,

tirsdag, august 26, 2008

Suppevejr...

Camilla ville gerne have suppe til aften. God klar hønsekødsuppe. Den der fra Mou, som også smager af noget og som har været i kontakt med hønsekød.......

Jeg plejer så at koge en god grydefuld gulerødder, selleri og porre til at hælde oveni. Det fyld der er i fra fabrikken af, mætter ikke meget i vores slunkne maver. Sådan bliver det også i dag. Noget hentes i haven og andet er købt på vej hjem.

Tilbehøret bliver flütes - hjemmelavede, med hvad skabet lige gemte. Dejen er bokset sammen og står og hygger sig på bordet - rugflager og sesamfrø blev det til i dag.

Hvis jeg nu er heldig kommer manden hjem lige om lidt, så jeg lige kan nå en løbetur inden brødet skal i ovnen. Vejret er ikke super, men sådan en 5-6 km. kan det vel blive til i dag - på en suppevejrsdag!!

Etiketter:

mandag, august 25, 2008

Er det virkelig sandt.....?

Lektielæsningen er i fuld gang. Camilla laver matematik og skal regne med x og y som ukendt faktor og hun roder lidt rundt i det og fokuserer lidt på det forkerte:

Far: Nu skal du ikke stirre dig blind på netop det tal.....!
Alexander, som ikke hører ordentligt efter: Hva'........kan man virkelig blive blind af DET..........?


Følgeskaderne af lektielæsning er vist til at få øje på :-)

Etiketter:

torsdag, august 21, 2008

Selvforsyning....

Der høstes i øjeblikket. Agurker og tomater i lange baner. Nogle af agurkerne er syltet og gemmes til senere på året, hvor der ikke hænger nogen i drivhuset. Tomaterne høstes og spises lige så hurtigt som de tages ind. De er gode i madkasserne, sammen med store agurkstykker, og de forsvinder lige så hurtigt som vi kan høste dem - selvom vi har mange tomatplanter.

I dag kom turen så til chilierne. Jeg har et par dage gået og overvejet hvordan jeg skulle gemme dem til vinteren. Nu er de skyllet og udkernet og kommet i glas - og der er hældt kryddereddike over. Så må vi se om det er den måde vi skal opbevare dem på fremover. Om ik' andet så ser det da dekorativt ud, at havde dem stående i glasset :-) Er der nogen derude med gode idéer til opbevaring af chili hører jeg gerne om det!

Løgene er taget op for et par uger siden. De var klar. Camilla så for lang tid siden i udsendelserne om og med "Bonderøven fra Djursland", hvordan man kunne flette dem sammen og hænge dem op. Det fik hun så lov til at hygge sig med her i eftermiddag, og det er da blevet ok-fint. Gad vide om jeg nu får forbud mod at bruge af dem?

Etiketter: ,

onsdag, august 20, 2008

Opsamling....

...siden sidst, som er alt for længe siden:

Jeg er begyndt på arbejde efter ferien. Tappet for energi er jeg faldet om på sofaen med en bog om aftenen. Bøger bliver biblioteket ved med at forsyne mig så voldsomt med, at jeg dårligt kan følge med. Men jeg har vel selv bestilt dem på et tidspunkt :-)....og der er mange gode imellem.

Vi har været til bryllup hos fætter Poul og hans Maria. Vi har været på ture ud i det blå af flere omgange og en tur i Zoologisk have i København. Der havde vi ikke været i 6-7 år. Der er godt nok sket meget derinde, og vi travede rundt i over 7 timer og kiggede på dyr. Dejligt at se, at de efterhånden har fået så meget plads. Ikke alle dyr har været lige heldige, men det bliver langsomt bedre, at være dyr i zoo. Dejligt at se zebraer og giraffer løbe rundt derinde.

Børnene er startet i skole igen, og hverdagen er ved at indfinde sig lige så stille. Alexander er begyndt i 1. klasse - og det er bare stort. Bare det at gå lektier for, som han kan lave sammen med søster om eftermiddagen. Hold da op.....det er vildt. Gad vide hvor længe begejstringen holder?

Bærbar computer er gået ned med en ondsindet virus. Jeg er derfor "bundet" til at skulle hænge i køkkenet når jeg skal bruge den anden vi har. Der er run på den, da den også bliver brugt til arbejde, og ungerne vil også til ind imellem. Bærbar er hos doktormanden i øjeblikket og han redder hvad reddes kan - bl.a. alle Camillas filmklip fra gymnastikopvisninger og den slags. Tror på, at den er i trykke hænder, men jeg glæder mig nu til den komme hjem. Som en kollega tørt udtrykte det: "Så er det jo godt at du tager backup jævnligt - eller er det kun os rigtige mænd der græder når det hele forsvinder?" Ønsker ikke at udtale mig - men måske jeg bliver bedre til det!

Michaels gamle mormor i Flensborg blev indlagt i sidste uge, og gav op fredag aften. Hun blev 92. Heldigvis nåede Michael at komme ned, så han kunne tale med hende i sidste weekend. I går var vi så til bisættelse dernede - det var en meget fin afslutning. Præsten som talte over kisten gjorde det så flot, at man skulle tro, at han havde kendt hende og hendes små særheder hele livet. Smukt og imponerende var det og jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Strikkeriet har derfor næsten stået stille, men er efterhånden genoptaget.

FLS-Trøjen har længe været strikket færdig. Den er vakset og passer fint, men jeg mangler nogle knapper for at den kan tages i brug. Lageret gemmer desværre ikke lige på de knapper jeg skal bruge. Overvejer lige nu, at lave nogen i fimo-ler, hvis jeg kan ramme farven, som er lidt speciel.

Jeg vil ikke skrive ret meget mere om trøjen - I har vel strikket den allesammen. Dog vil jeg nævne at det er strikket i to tråde Shetlandsuld fra garn.dk. Efter vask er den bare blevet superlækker, selvom garnet føles meget hårdt når det strikkes. Heldigvis har jeg meget tilbage af det endnu!

Camillas tykke kjole (bunken på billedet) er også på vej.

Jeg kørte fast i skidtet da jeg opdagede, at jeg manglede en rundpind str. 7. Den måtte så fluks købes hos Nanna, og vups røg der lige lidt mere med i indkøbet, for man køber jo ikke kun en strikkepind :-)

Nu er alle fire del-stykker samlet på pinden og raglanindtagningen er i fuld gang. Der blev strikket godt derudaf under 49'er-sejladsen. Uh....den var spændende! Normalt ser jeg ikke sejlads, men jeg sad længe med løbetøjet på og var på vej - men jeg kunne bare ikke læsrive mig. Utroligt, så mange ting der kunne gå galt, og heldigvis endte det hele så godt til sidst. Stort tak til Kroatien for lån af båd!!

Etiketter: , ,

lørdag, august 09, 2008

Sverige - nok engang....

Uhhhhaaaa....da, da..........ferien er forbi - ovre for denne gang, og det der med at komme op i omdrejninger igen, er meget fælt og voldsomt. Bloggen er blevet forsømt på det skammeligste, men nu vil jeg lige prøve at samle lidt sammen på alle trådene - det er jo ikke fordi her ikke er sket noget. Jeg lægger lige ud med lidt fra ferien......

En af ugerne var vi i Sverige (ja, hvor ellers vil nogen tænke), for vi kan ikke undvære den svenske natur, duften, myggene (?), knækbrødet og alt det andet. Vi havde lejet sommerhus ca. 60 km. syd for Stockholm - på Mörkö. Huset var sådan set ikke noget at råbe hurra for, og Novasol er også blevet gjort bekendt med den manglende rengøring og manglende vedligeholdelse, af et ellers ret dyrt hus. Ikke at jeg har hørt noget fra dem, men så ved de det i hvert fald. Det er lidt surt at give en masse penge for ikke ret meget andet end udsigten. Billederne på nettet kan godt nok snyde når man bestiller.

Men bortset fra det, så havde vi en rigtig dejlig tur og ugen forsvandt bare alt for hurtigt. Til huset hørte en robåd, som vi jo bare måtte en tur ud i. Det er godt nok ikke helt nemt at "styre" sådan en sag. Vi er begge vant til at padle kano, men det er lidt anderledes at sidde baglæns og ikke kunne se hvor man er på vej hen, og så lige det der med at skulle tage fat i begge sider og finde ud af at man ikke trækker lige hårdt med begge arme......der blev zig-zagget noget gennem vandet, og ungerne havde meget travlt med at vi ikke tog den direkte "vej". Men solen skinnede, det var sommer og hvad gør det så, om man får roet lidt længere end planlagt? Der var gæs og køer at kigge på og en enkelt trane, der mente at vi ikke kunne se den inde i sivene.

Der blev også tid til at bade lidt. Vandet nedenfor huset var godt til formålet, men det er ikke som at bade i vores havvand herhjemme. Vandet var brunligt, og vi kender det jo fra alle de foregående år i Sverige, men i starten var børnene lidt skeptiske. Normalt er brunt vand lig med beskidt vand. Men da vi jo gik i, så kunne det ikke være helt dårligt. Efterfølgende blev der bygget sandslot, men det fik ikke lov til at overleve fra dag til dag for de "fastboende" rev det i stykker hver aften. Sådan noget må man åbenbart ikke!!

Lige ved siden af huset løb en vandrerute, så den ene dag benyttede vi os af, at den bare lige lå der. Vi tog sådan en 3-4 km. den ene vej og så lige 3-4 km. den anden vej gennem skov og krat og over marker med køer og tyrekalve, som Alexander havde et øje på hele tiden. Gad vide om de ville komme efter ham?

En skøn tur, med god udsigt, mange lækre blåbær, og lige pludselig også rigtig mange skovmyrer i store tuer. Hold op hvor de bed, når man fik dem med som blinde passagerer i sandalerne. De var næsten ikke til at slippe af med igen.

Camilla gik endda og fablede om, at hun gerne ville på vandretur. Gad vide om hun mener det? Hun fik lov til at bære rygsækken med kaffe, vand og kiks for at det skulle "lugte" lidt af vandretur. Men det kan da godt være vi skulle prøve at tage hende med på bare en lille tur.
Vi brugte det meste af 3 hele dage inde i Stockholm, og alligevel fik vi ikke set alt det som vi gerne ville. Men vejret var næsten for godt til at være indendørs, så derfor blev det eneste museumsbesøg brugt på Vasa-museet. En kæmpe oplevelse for os alle. En hel dag brugte vi i Gamla Stan, som desværre viste sig, at være alt for turistpræget. Mange butikker solgte turist-tingel-tangel, og jeg havde forventet flere specialforretninger med lækre sager. Men de gamle huse og gyder var nu alligevel hele besøget værd - og så var der lige IKEA-besøget på vej ud af byen......lækker stor afdeling, og godt at vi ikke kunne have ret meget med hjem........

Etiketter: ,