fredag, december 29, 2006

Mellem jul og nytår....

Så er julen overstået her i huset. Det sidste julepynt pilles ned i dag, og så står kun juletræet tilbage. Det gider vi nok heller ikke se på ret meget længere, før også det afpyntes og træet ryger ud i haven.

Vi nyder juleferien og der er tid og plads til det hele. Vi får ikke tøj på før over middag - hvis vi får det på. Alexander bygger Lego, mand og datter har malet med Ecoline-farver.

Billederne bliver så flotte, og farverne er så klare. Akvarelfarverne har været ønsket længe, og nu har de så endelig fået dem. Der er ikke mange der sælger dem - jeg har i hvert fald ikke kunnet finde dem før lige op til jul, hvor jeg fandt dem her. Ekspeditionen gik utrolig stært, så de nåede også frem inden juleaften. Hvad er der så mere at ønske?

Camilla kom i tanke om sit broderi med sommerfuglen, som blev påbegyndt i sommerferien hos Mormor og Morfar. Det er nu færdigt og det skal blive til en lille dukkepude, når jeg gider finde symaskinen frem. Nu er hun gået igang med at brodere en pude med en hund på, som var med i pakkekalenderen her i December måned.

Jeg har fået strikket en vest færdig. Den er ikke nem at fotografere, da den er sort. Den er strikket i Joke fra Lang Yarn, som for lang tid siden blev købt i en lykkepakke hos Marianne. Om jeg lige er til tigerstriber.....jeg ved det ikke, men måske sammen med et par sorte bukser.....ellers er Camilla sikkert den glade aftager lige om lidt når hun kan passe den. Hun er begyndt at nugle sokker i mit skab, hvis hendes egne ikke lige matcher garderoben.

De sidste par aftener har jeg strikket på en Ruuse i noget hårdt uldgarn fra Bartlett Yarns. Jeg kunne ikke forestille mig, at jeg skulle bruge det til tøj, da det kradser rigtig meget. Derfor har jeg kastet mig over denne taske. Jeg vil dog se, om jeg ikke kan finde ud af at lave en klap på så den kan lukkes lidt sammen foroven. Det spændende er nu hvordan det valker.

Det var her i strikkeriet jeg fandt ud af, at jeg havde købt nogle rigtig dårlige bambuspinde. Strikketøjet glider bare ikke på dem. Nu vil jeg, efter forskellige råd hos de gæve kvinde i Web-strik, se at få købt noget sandpapir og prøve at gøre noget ved det. Lige nu ærger jeg mig over, at jeg har købt dem. Det eneste der er sikkert er: Jeg gør det aldrig igen!!

Til sidst er der kun tilbage at ønske alle
et godt og lykkebringede nytår !!

fredag, december 22, 2006

Vi er klar.....

Det kan da godt være, at den kære mand selv har tyllet de to øl - den mulighed havde jeg ikke lige tænkt på :-)

Her er vi ved at være klar til jul. Vi har været til juleafslutning på skolen i går. Det var bare så hyggeligt og flot. Hver gang vi har været til arrangementer deroppe er jeg dybt imponeret. Imponeret over lærerne og over de ting de får ud af ungerne - og måden det gøres på. Der er plads og rum og de brænder for det. Jeg bliver rørt og glad - vi er så rige på engagerede mennesker i vores lokalsamfund. Det er selvforstærkende.....man kan ikke la' vær' og vi strækker os gerne og giver når der er behov for det.

Juleforberedelserne er under kontrol. Stegen og halvdelen af Kvickly er hjembragt, julegaverne indkøbt og indpakket - mandelgaven ligeså, og jeg siger ikke hvad det er! Juletræet er hentet hjem og står ude i carporten og venter på at komme ind i varmen. Vi mangler lige at få juletræspynten ned fra loftet, men der er jo også en dag i morgen. Mormor og morfar ankommer i morgen midt på dagen, så vi har lige formiddagen til at få kørt nullermænd og tørre grannåle væk.

Strikketøjet er blevet rørt en lille smule. Jeg har strikket en vest til mig selv, men har ikke fået fotograferet den. Jeg har strikket mammelukker til Build-A-Bear og er igang med en kjole. Jeg har indkøbt garn - godt jeg ikke meldte mig til kun at bruge af mit lager i hele 2007 - jeg er spændt på om I kan holde det derude......

Jeg får ikke blogget mere på denne side af den 24, sååå....

Glædelig jul til jer alle...
Håber I får nogle gode dage med famile og venner - nyd det!

torsdag, december 14, 2006

Lige til øllet.....

En mand vil gerne købe en 6-pack med juleøl i et lokalt discountsupermarked.

Ekspedient: Der mangler to øl.
Mand: Ja, men jeg nøjes bare med de fire der - der var ikke flere dernede.
Ekspedient: Jeg kan ikke sælge dig de fire, når der mangler to i pakken.
Mand: Nå............det lyder da mærkeligt......
Ekspedient: Jamen, det kan jeg bare ikke.......
Mand: Er det ikke dårligt købmandskab. Så kommer du jo aldrig af med dem......?
Ekspedient: Det ved jeg ikke noget om - jeg kan bare ikke sælge dem til dig, når der mangler to....
Mand: Nå......det er jo så bare ærgeligt.

Min undren: Hvordan pokker er hun så kommet af med de to manglende juleøl???????

tirsdag, december 12, 2006

Stash...

Rundt omkring i blog-land indgås der aftaler om ikke at forøge sit garnlager i, for mig at se, meget lange perioder. Jeg ved jeg ikke kan holde det, så jeg har ikke meldt mig :-) For ligesom at "fejre" det har jeg bestilt garn hos Tribsen, og jeg kan så gå og glæder mig til at modtage en lille julegave til migselv i form af denne bog, som jeg ikke tror jeg kan leve uden.

Hos Play.com har jeg lige købt "Scarf style" og "Knitter's stash" så der er lidt at kigge på - der samles inspiration.....

Jeg kan ikke nå at strikke alt det jeg finder spændende, flot og interessant men jeg slapper vældig godt af med et par strikkebøger i sofahjørnet om aftenen. Drømme kan man vel altid.

Camillas Build-A-Bear har fået en strikket nissehue, så den ikke skal føle sig udenfor her i julen. Nu er der lidt tøj i produktion, for den kan jo ikke gå den kolde vinter i møde i denne påklædning.....og ja, jeg har stadig et par hængepartier der ikke er blevet gjort meget mere ved.

Manden er på vej hjem fra KVL. Han har været til eksamen (5. master-modul) og scorede et 11-tal. Så selvom tvivlen var ved at vælte læsset i går aftes, så gik det jo - "ikke så ringe" - ET STORT TIL LYKKE HERFRA!! Nu er julefreden og afslapningen lidt tættere på......

tirsdag, december 05, 2006

Det' sørme......December

Vi har fået lavet kalenderdekoration, adventsdekoration, juledekoration, julet i SFO'en, julet i børnehaven og nu venter så julefrokoster og idræts-jule-hygge i de kommende uger. Hyggeligt er det og børnene er helt fremme i "nissehuerne" når der skal åbnes kalenderpakker om morgenen - man skal ikke stå i vejen på opløbsstrækningen til julesokkerne!

Camilla har lavet julepynt snart i 2 måneder. Bl.a. er det blevet til dette flotte hjerte, som er hendes første projekt udi brug af symaskine. Det er hun da sluppet rigtig godt fra, selvom der kom udbrud undervejs som: UPS og EJJJJJ....men med en fornuftig stinglængde er det ikke så slemt at pille op, når maskinen tager styringen.
Dengang jeg lærte at sy på maskine var det ved min mors den gamle, hvor maskinkraften lå i højre arm, og man selv styrede hastigheden - f.eks. ved at lade være med at dreje:-) Heldigvis er der sket en udvikling og nu skal det også lige nævnes, at min mor ikke lige var den første der fik en elektrisk symaskine....

Mønsteret er fra bogen "Den store julebog - de bedste ideer fra BO BEDRE 2005".

Siden jeg "gæstede" min blog sidst har jeg dog fået strikket en lille smule. Det er blevet til en halsedisse til Alexander, som jo absolut måtte eje en magen til Camillas. De tre projekter som mangler at blive færdiggjort, har jeg også ofret lidt opmærksomhed (hæklet det meste af en hue).

I dag har jeg været ude og opleve med DSB, og det gik bare ikke superhurtigt - et tog aflyst - et tog forsinket og så skulle det stoppe ved ALLE stationer mellem Vordingborg og Roskilde. Selvom jeg tog afsted i rigtig god tid, lykkedes det mig at komme for sent. På hjemvejen kørte det bedre, men med signalproblemer....., meeen så fik vi også et ekstra stykke chokolade.

Manden foran mig i billetkøen fik tilbudt en køreplan:
- Hvad skal jeg da bruge den til, I kører jo alligevel når det passer jer
- Ja, men så kan du da kigge i den, og så hvor meget vi er forsinket

Men jeg havde da heldigvis taget strikketøjet med og slog op til en lille nissehue til Buildabear-kaninen. Jeg er dog noget i tvivl om størrelsen passer dyret, men ellers er der nok et andet tøjdyr der kan passe den - det er IKKE dyr vi mangler. Farven er altså rød, selvom kameraet ikke lige er så farvebevidst.