torsdag, maj 29, 2008

Bibliofil...

Jeg har altid brugt bibliotekerne meget. Det begyndte allerede inden jeg kunne læse, hvor min mor tog mig med på biblioteket. Min mor gik hjemme og havde derfor tid og overskud til, at vi flere formiddage om ugen besøgte biblioteket. Der blev så fyldt i kurven under klapvognen, så der var læsestof til mange hyggelige timer i vores lille lejlighed. Jeg har dog aldrig set hende læse en bog selv - altså bortset fra alt det hun læste højt for os børn da vi var små.

Siden flyttede vi fra Roskilde og til Vester Saaby (en lille flække ml. Roskilde og Holbæk). Her kunne jeg selv, da jeg kom i skole, tage på Folkebiblioteket i Kirke Saaby om eftermiddagen inden jeg cyklede hjem. Da jeg gik i 7. klasse fik jeg job som bogopsætter deroppe - jeg var der jo alligevel! Der kunne jeg så suge til mig af nye titler og læse mig igennem hele deres ungdomsafdeling - altså i fritiden! Det var dengang man stemplede bagi bøgerne og tog kort ud, som også blev stemplet med dato og påført lånernummer.

Siden førte flytninger mig til Tune, Lejre, Brønderslev, Fjerritslev, (Aalborg), Præstø og til sidst Vordingborg biblioteker. Jeg besøger stadigvæk biblioeket, og gerne flere gange om ugen, og er storforbruger af bibliotek.dk. Tingene er blevet nemmere med tiden, men tiden er desværre blevet lidt mere begrænset. Der er desværre ikke tid til ligeså mange bøger, som der var engang.

Hjemme har jeg hele endevæggen i stuen fyldt med bøger - både romaner og fagbøger om alt mellem himmel og jord. Arbejdsmæssigt har jeg ansvaret for hele vores bogbestand på 60-70.000 bøger! Gad vide om jeg nogensinde får bøger nok?

Etiketter:

torsdag, maj 22, 2008

Pangfarverne...

....er blevet hevet op af skuffen. Normalt er jeg ikke vildt begejstret for de der selvmønstrende garner, men det her er faktisk i orden. Måske fordi, at der er langt imellem farveskift, så der når at blive lidt stribe inden den skifter kulør. Måske fordi, at farverne er klare og vilde. Jeg ved det ikke.

Det er pilespidsen fra "Kæk og klassisk" der er gang i. Den er set flere steder efterhånden. Jeg er ikke tilfreds med halshullet, der vil blive alt for stort, men jeg går ud fra, at den kan reddes med en hæklet hulkant med bånd i. Tiden vil vise, om det bliver sådan eller jeg skal strikke af garnet en gang til :-)

Strikkeriet får stadig ikke særlig meget opmærksomhed. Der læses bøger og løbes 2-3 gange om ugen. Alt tager tid. Arbejdet fylder for meget og weekenderne er fyldt til bristepunktet. Er det for tidligt at trænge til sommerferie?

Etiketter:

søndag, maj 18, 2008

Yeessss.....

Jeg deltog i mit livs første løb i dag. Ikke noget stort løb, men det tror jeg nu heller ikke jeg sådan kommer til fremover. Jeg er nok bedst til at løbe alene, men alligevel lod jeg mig lokke med, da klubben i dag arrangerede Vintersbølleløbet.

Der stillede ca. 100 til start, hvilket er et flot fremmøde herude på landet. Jeg løb en 5 km. i meget kuperet tærren i tiden 29:16. Jeg er tilfreds - endda meget tilfreds. Mit første delmål er nået - at løbe 5 km. på under ½ time.

Camilla løb også og kom i mål i tiden 30:24. Det er flot, især når hun ikke gider træne. Hun kunne drive det vidt - hvis hun gad!

Etiketter:

onsdag, maj 14, 2008

I tror det næppe....

......Karinas Strikkekrogh......nu med strik!! Fik færdiggjort april måneds projekt - utroligt når nu vi er nået frem til midten af maj!

Troede aldrig jeg skulle nå dertil, for jeg fik først begyndt sidst på måneden, og det var jo alt, alt for sent.

Så var der lige alle de der bilblioteksbøger, som væltede ind.... det gør de nu stadig, så jeg læser fortsat, og alt det gode vejr, som også lige skulle nydes, og en masse familie-tam-tam og samling af et drivhus og brænde der blev leveret for sent, fordi brændeflækkeren "brændte" sammen midt i det hele, og møder på skolen, og skriftlig eksamen på arbejdet - og det ene med det andet.

Men på trods af alt det andet, der beslaglagde min tid, lykkedes det at blive færdig til sidst.....men bare alt for sent!

Opskriften på ribtoppen er fra "Kæk og klassisk børnestrik". Suveræn bog med super mange dejlige opskrifter. Det er helt sikker ikke den sidste model der bliver produceret fra den bog. Garnet er Bebe fra Lang Yarns - engang købt hos Marianne - forbrug ca. 75 g. Størrelsen sådan ca. 2-4 år og super-elastisk, så den kan sikkert passe barnet i flere år. En tur i vaskemaskinen vil helt sikkert pynte på det noget ujævne resultat!

Etiketter: ,

tirsdag, maj 13, 2008

Pinsesysler...

Mere perfekt Pinsevejr skal vi da vist lede længe efter. Der har bare været nydning i den helt store stil. En 60 års fødselsdag lørdag aften, besøg hos mine forældre søndag og så hjem og få det sidste af drivhuset på plads søndag eftermiddag. Nu er vi klar til at dyrke tomater og andre lækkerier. Vi glæder os. Nu skal det bare indrettes med nogle planter!

Mandag brugte vi også i haven. Jeg fik slået græsplænen endnu engang - utroligt som den kan underholde hele sommeren. Mand og børn fik tilsået urtehaven. Vi er bagud i år, fordi vi har brugt så lang tid på drivhuset, men så får bare glæde af afgrøderne lidt senere end vi plejer.

Alexander gik til den med løgene - når der skal være 10 cm. mellem løgene, ja så SKAL der være 10 cm. mellem løgene, så der blev brugt tommestok.....ellers ved man jo ikke om der er 10 cm. imellem!!

Camilla skulle ud med et par ekstra fødselsdags-invitationer om eftermiddagen - ja, vi har endnu ikke fået holdt fødselsdag for klassens tøser, så det gør vi noget ved på lørdag. Den ene skulle afleveres helt ude i Bakkebølle, og først skulle vi op i den anden ende af byen. Aftalen blev så, at hun cyklede og jeg løb.

Det blev en rigtig fin tur, hvor vi løb/cyklede igennem Vintersbølle Skov på vejen hjem. Turen blev så også på 9 km. men vejret var jo godt og vandet var så flot og fuglende sang....og hvad kunne vi ønske os mere?

Jeg får løbet to gange om ugen i øjeblikket, og er nu oppe på at løbe 8-9 km. pr. gang. Det tager sådan cirka en time. Alt efter om jeg løber i skoven eller ligeud af Bakkebøllestien ind til Roklubben i Vordingborg. Naturen her omkring indbyder til det i en grad, så jeg er ved at miste pusten ind imellem. Jeg skal jo liiige have den sidste skovsti med, eller ned og have udsigten over Storstrømmen, og pludselig er det blevet til 3 km. mere end planlagt. Efter en hektisk arbejdsdag er det skønt at få tømt hovedet og tænke på en masse ingenting, mens jeg løber derudaf. Det er MIG-tid og jeg kan mærke, at det er sundt for både krop og sjæl.....jeg er blevet afhængig!!

Etiketter: ,

tirsdag, maj 06, 2008

Gammelt bras.....

Så syntes Camilla lige, at hun skulle lave noget til hendes build-a-bear bamser. Hun har lånt bogen "Lav ting til dig og din bamse" på biblioteket, og bamserne skulle da have et par shorts hver, nu hvor vejret bare er så skønt. Nu hvor man har fået håndarbejde i skolen, trækker den der symaskine lidt så:

- stof findes frem
- mønster tegnes af
- lidt brok over mønster for det er sååå kedeligt at tegne af!
- stof klippes - hvorfor ligger det dog ikke stille?
- stof zig-zagges meeennnn på sådan en åndsvag gammel symaskine.....


- der zig-zagges lidt mere der hvor maskinen ikke lige GAD sy....
- stof sættes sammen med knappenåle
- stof sys sammen.....
- og der pilles op....for maskinen VIL IKKE køre lige....men udover kanten....
- gad vide hvad der er galt med den????


- barn går amok og vil i hvert fald ikke sy mere og slet ikke fotograferes..............!!
- PAUSE........
- i to dage....



....og i dag turde vi så finde det frem igen og få det syet færdigt. Faktisk gik det slet ikke så galt for chaufføren var skfitet ud undervejs OG maskinen var blevet samarbejdsvillig - godt at den fik den pause!!

Etiketter: