torsdag, august 31, 2006

Mens jeg venter....

....på 5. del af Baby Mistery har jeg fået strikket sok nr. 2, så jeg nu har endnu et par sokker til migselv. Jeg reklamerer IKKE med at jeg går med spraglede (læs: nogle gange mindre kønne) hjemmestrikkede sokker i de lange støvler om vinteren - ja, man kan godt kalde det en endnu dybt bevaret hemmelighed, men jeg er blevet afhængig........en cykeltur til arbejde i snevejr er ikke nogen varm fornøjelse - så derfor!

Under min tur i Brugsen i går sneg denne bog sig ned i vognen, men det var nu godt det ikke var den store investering. Jeg ved ikke om jeg kan sige, at jeg var skuffet, for jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, meeen jeg ved ikke lige hvor mange af de ting der er i jeg vil få lavet. Der er et meget sjovt halstørklæde i med lommer og en lille slå-om trøje til en bamse - måske, måske, måske.....

Lige nu er der flere ting der ligger i kurven og længes efter at blive gjort færdige, så nu hvor jeg alligevel sidder/ligger inde i sofaen og plejer min "Rudolf-tud"og mit "beton-hoved", kan det jo være at der bliver færdiggjort lidt mere - det skal bare ikke være noget der kræver den store tankevirksomhed, for den er jeg ikke i besiddelse af lige nu.

onsdag, august 30, 2006

Status på Mistery

De forskellige dele til Mistery vokser frem og spørgsmålet er, om det ikke er et hold ærmer jeg er igang med.....? Det er ligefør jeg er ved at være med nu - jeg kom ikke så hurtigt fra start, men jeg håber da at jeg kommer med i mål.

Det er sådan set også det eneste der kører derudaf. Alexander og jeg er begge syge og hjemme fordi vi ikke er værd at vise frem for andre. Vi er snottede, har ondt forskellige steder (også lidt af os selv), har haft feber hele natten (Alexander på over 40) - og nu ligner vi noget der er løgn.....lige om lidt hopper vi ind under dynerne og tager en velfortjent "morfar". Jeg nåede kun at få 3 timer i nat....så jeg trænger!

tirsdag, august 29, 2006

Ynk

...er nok lige hvad det er. Nu er det ikke kun mig der er ramt af forkølelse og dårligdom. Jeg måtte cykle hjem fra arbejde og hente Alexander i børnehaven i formiddags. fordi han havde fået feber - og det har han stadig. Lige nu ligger han og damper inden foran fjernsynet, men underholdningen er begrænset når vi hverken ejer Video eller DVD, så det er kun lige børneprogrammerne der kan "nydes" på den måde. Han gider nu heller ikke ret meget. Han tog en middagslur på 2½ time. Så syg det er han!!

Jeg har fået strikket lidt mere på Mistery og er nu nået til 3. del. Meeen Marianne du er da gået fuldstændig bananas, og har allerede sendt 4. del "på gaden" - det er jo ligefør jeg får stress!

Jeg kan godt se, at udsigten for i morgen bliver en dag i sofaen sammen med Alexander, så måske der kan blive strikket lidt. Jeg er "enlig mor" de næste fire dage - manden er taget på seminar i Thisted og forhåbenlig skal vi ikke tilbringe ALLE fire dage i sofaen! Så hyggeligt er det nu heller ikke.

Nu er jeg noget spændt på om jeg kan få lov til at gemme dette indlæg. Da jeg skulle logge på måtte jeg prøve 3-4 gange for at få adgang til Blogger, så gad vide om det nu er blevet min tur til at "bøvle" med det. Billeder har jeg ingen af, så dem har jeg da ingen problemer med :-)

mandag, august 28, 2006

Mistery

Der er noget på pinden - jeg ved ikke hvad....
...men spændende er det. Jeg er hoppet med på Mariannes Mistery. Måske det er noget jeg på et senere tidspunkt kan bruge til en barselsgave. Det vil tiden vise, men jeg kunne ikke lige la' vær'.

Ellers har jeg stort set ikke fået strikket noget....hvis der ses bort fra en enkelt sok, som ikke er til at hidse sig op over. Weekenden er gået med at holde mandens fødselsdag, så tiden er brugt på at købe ind, gøre rent, bage kager og lave mad. Det var lige før det var afslappende at komme på arbejde her til morgen. Nu er jeg bare så uheldig, at jeg er blevet ramt af en gang forkølelse, som har sat sig på stemmen (....jaahhhhh.....stilhed siger manden), så jeg vil tøffe ind og putte mig under dynen med min bog.

Da vi skulle læse godnathistorie her til aften sagde jeg til Alexander, at Michael kom til at læse for jeg kunne ikke pga. den manglende stemme......Alexander var tavs lidt, hvorefter han udbrød: KAN far læse......det har jeg vist aldrig hørt!

Det passer nu ikke, men dels læser jeg Potter for dem alle, og har efterhånden gjort det i et år og dels er Michael tit i haven om aftenen, når jeg læser for Alexander.

lørdag, august 19, 2006

Både godt og skidt...

Se lige hvad der lå ude på trappen da jeg kom hjem i går...det er da lige til at blive glad af. Tak Johnsen!

Michael er på kajakkursus og skulle lave kæntringsøvelser i Vordingborg Havn...ja, jeg misunder ham ikke....hvor lækkert er vandet liiiige inde i havnebassinet?

Havde meteologerne ikke lovet regn, regn og masser af regn???

Jeg har siddet udenfor her i formiddags og strikket og nydt solen og livet........og stilheden. Det er kun Alexander der er hjemme. Han hører musik i sin disc-man og pusler lidt rundt og nyder at han har weekend!

Jeg fik i går prøvet min "luksusmodel" men "biiiipppp". For h...... da også - den er alt for stor. Gad vide hvordan jeg har lavet den strikkeprøve inden jeg gik igang, for den så da ud til at passe fint.....?

Det er en "OM'er"! Øv og en masse grimme ord......for ikke lige at nævne at den er strikket i mohairgarn, som ikke lige er det nemmeste at pille op....

Heldigvis er den ikke svær at strikke og den passer godt sammen med en god film (hvis der ellers bliver sendt sådan nogle), så den skal nok blive strikket igen - når jeg altså lige har fået "rippet" den op....

Når nu den alligevel skal strikkes en gang til, vil jeg have stykket forneden lidt kortere - dvs. begynde på den "vandrette rib" lidt før.

Hvad gør man så når det ikke lige går som det skal......ja, man begynder på noget nyt, som sådan en slags trøst. Jeg har kastet mig over denne vest fra Garnstudio. Garnet er Trollgarn fra Hifa og købt hos Malene. Jeg elsker at strikke snoninger og nyder at se mønsteret træde frem efterhånden som jeg kommer frem i strikketøjet. Garnet passer selvfølgelig ikke i strikkefastheden, men jeg "fifler" lidt - har jeg haft succes med det tidligere....neej, men på et eller andet tidspunkt skal det vel gå godt:-)

torsdag, august 17, 2006

Tanker...

Jeg har siden onsdag i sidste uge haft tankerne andre steder end her....blev i ubehagelig grad mindet om, at vi har livet til låns og at vi skal passe på det. Nyde det mens vi kan. Mange tanker kom forbi - nogle mere brugbare end andre - nogle mere frustrende end andre. Nogle gjorde ondt mens andre gav mig styrke. Styrke til at kæmpe hvis det bliver nødvendigt.

Jeg har brugt Jytte Slentes "en luksusmodel" som terapistrik og har næsten strikket den færdig. Mangler kun lige de sidste 8 centimeter. Jeg strikker i Mohair Lux farve 5000 købt hos Vivian, og da jeg ikke havde nok garn: købte-bare-et-par-nøgler-fordi-det-var-flot-og-jeg-måtte-eje-noget-af-det. Nogle kender det måske...:-) Men garn havde jeg så ikke lige nok af til den model, og jeg måtte ud og "søge" efter noget mere. Herfra skal lyde en kæmpestor tak for hjælpen til dig derude, der glad og gerne trevlede dit igangværende strikketøj op for at jeg kunne få lov til at overtage et par nøgler!

tirsdag, august 08, 2006

Larven Buster

Der vokser en hæk rundt om bedstemors have;
hun siger, den hedder liguster.
Her lever en larve med lysegrøn mave,
som kravler, og som hedder Buster,
Fortæl os lidt mer'! Fortæl os lidt mer'!
Fortæl os lidt mer' om Buster

(Tekst & musik: Annapurna)

Det var nok ham vi havde på besøg.
Vi tror nok, at Buster er en ligustersværmer-larve. Findestedet var Michaels klip-klapper, så det var da meget godt at han var lidt vågen....

Buster "gik" på omgang, så vi kunne nyde det flotte syn af ham, inden Alexander pænt bar ham over i hækken, som godt nok ikke er en liguster...

mandag, august 07, 2006

Sydillen...

....har også inficeret mig. Efter at have kigget med på alle jeres meget flotte syprojekter rundt omkring i blogland (kjoler, kjole, taske og tæppe), fandt jeg selv symaskinen frem i lørdags. Den lever ellers en hengemt tilværelse i kosteskabet, men nu skulle det være. Det resulterede i, at jeg langt om længe fik syet gardiner til Camillas værelse. Søndag troede jeg så, at jeg skulle lave noget andet, men Alexanders bamse manglede altså tøj, så om jeg ikke liiige kunne sy ham et sæt nattøj....og det skal altså være "morfar-nattøj" (læs: pyjamas).

Måske ikke det nemmeste eller hurtigste at kaste sig udi - mønster havde jeg ikke noget af, men jeg fandt en model jeg kunne kigge lidt efter. Mønsteret passede dog hverken til bamses højde eller drøjde, så der skulle lægges ud både den ene og anden vej. Jeg fik lavet et brugbart mønster og Alexander fik fundet noget stof, der faldt i bamses smag (med bier på - jeg synes nu mere det ligner hvepse, men det taler vi ikke om....), og så var det jo bare om at komme derudaf. Når nu jeg var igang blev der også lavet et sæt sengetøj til bamse med stjerner på, så han ikke skal gå den kolde årstid i møde uden at have noget at putte sig i!

Der bliver dog også strikket lidt på det der findes i kurven i øjeblikket - det gider jeg ikke bruge mange spaltemillimeter på....det er altsammen noget der før er omtalt her, men som jeg bare ikke er kommet videre med.

I dag er jeg startet på arbejde - og jeg har svært ved at få armene ned :-(
Gad vide hvor mange uger der går før jeg vænner mig til det........Alexander er begyndt i børnehave i dag og Camilla begynder i skole på onsdag....hverdagen har indhentet os endnu engang!

tirsdag, august 01, 2006

"Søkanden" blomstrer

...og er noget så fin. Vi har ventet på det et stykke tid, for en ting er at se den på et billede i planteskolen - noget andet er at se den "live", men den skuffer os ikke!

Det med "søkanderne" er fra dengang Alexander var med børnehaven på besøg hos en af pædagogerne. Hun har et havebassin, og Alexander har jo altid været meget interesseret i sådan noget, så han sad på kanten med næsen godt fremme, da en af de andre pædagoger med meget høj ryst (de fleste af dem taler højt, klart og tydeligt) bekendtgjorde at nu skulle de altså rydde op inden de skulle hjem. Alexander blev så forskrækket at han hoppede ud i dammen....med sko og det hele på. Da jeg hentede ham i børnehaven fortalte han så, at han var kommet til at hoppe ud i Stinnes havebassin, men at han hverken havde trådt på guldfisk eller "søkander".......

Litteratur og perledyr

Der læses i øjeblikket til den store guldmedalje - derfor får jeg ikke strikket ret meget. Førhen læste jeg rigtig meget, og selvom jeg stadig læser hver dag, så bliver det ikke til så meget nu, som det gjorde før vi fik børn. De dage hvor vi har været på stranden har jeg nydt at have en bog med, for jeg egner mig ikke til at ligge der og "lave ingenting". Jeg har "opdaget" Leif Davidsens bøger, som jeg ellers troede var støvede og kedelige....det er de så ikke lige, og jeg måtte på biblioteket i går og hente en ny, som blev "De gode søstre". Jeg begyndte med "Den russiske sangerinde" og "Den serbiske dansker". Jeg har lavet et par links til anmeldelser ude i siden, hvis der skulle være nogle læseheste iblandt os...

Jeg har derudover læst: Michael Laudrups tænder, Bridget Jones' dagbog og Nynnes dagbog. Det er noget helt andet, men de har været gode til ren lystlæsning her i sommervarmen.

Dem der er mest aktive på "håndarbejdsfronten" er nok mine børn. De laver den ene flotte "perleplade" efter den anden, så jeg prøver at hænge på med at få dem strøget. Alexander laver fæle masker og selvlysende monstre (som bliver afprøvet på gæstetoilettet, hvor vi ikke har dagslys), og Camilla laver små eventyrlige alfer og søde fantasidyr. Vi måtte i legetøjsforretningen i går, og købe de perlefarver de var udgået for, så de kunne komme videre med deres massefremstilling.

Michael og Alexander har lavet et flot skib, der kan sejle i baljen ude i haven. Skuden skulle så udstyres med sejl og flag, så der måtte jeg have fat i symaskinen. Alexander ville selv dekorere sejlet, så han tegnede på et stykke papir, og jeg overførte det så til stoffet inden der blev syet. Derfor den lidt underlige form på sejlet, for tegnigen kunne ikke være der, hvis det skulle være et "standardsejl".

Ellers går jeg og nyder den sidste ferieuge sammen med børnene. Michael begyndte på arbejde i går, og det havde været en kedelig oplevelse efter fire ugers ferie. Jeg gruer nu også lidt for den kommende uge, men vi lever i nuet og prøver at glemme at det snart er slut med at daffer rundt i nattøj den halve formiddag....